Slika nije pronađena

Ono bez čega poznati YouTuberi ne mogu su njihovi `followeri` pa upravo im zato ne bi trebali govoriti neistine. Osobe s puno pratitelja na svom kanalu često upadaju u skandale koji na kraju postanu javni, a neki od njih su okrivljeni za neiskrenost prema pratiteljima.

YouTube bi trebao biti mjesto iskrenosti i platforma na kojoj će YouTuberi, bez obzira na to radi li se o `beauty` temama, komediji ili edukaciji, biti iskreni i otvoreni jer upravo to njihovi fanovi zaslužuju. No, neki su čini se odlučili lagati i tako na sebe navukli hejt internetskih korisnika.

Neki od njih totalno iskorištavaju svoju slavu i utjecaj, a ovdje je popis 7 YouTubera koji su optuženi za muljanje fanovima:


Zoe Sugg

Slatka i uvijek nasmijana Zoe je definitivno kraljica YouTube-a i po broju pratitelja, ali i po broju aktivnosti koje radi izvan YouTube-a i koje joj donose brdo love. Osim što izdaje parfeme i slične `beauty` stvari, ona je izdala i knjigu Girl Online. Nakon nekoliko mjeseci promocije `svog` djela, saznalo se da ju zapravo nije ona napisala nego `ghost writer`. No, najdraža Zoella se nije svojim fanovima ispričala nego je samo rekla da je ona pomogla napisati knjigu.


Jack i Finn Harries

Ovi blizanci su navodno zaradili dosta novca od reklama i sponzora preko YouTube-a nakon što su snimili video u kojem `otkrivaju` da zapravo nisu blizanci nego da to sve radi jedan od njih te se pretvara da ima brata. Cijela stvar je bila kompletna laž jer je očito da obojica postoje i da su braća, a oni su zaradili brdo love od svoje laži. Nepravedno, zar ne?


Sam Pepper

Mnogi fanovi su odmah počeli hejtati Sama Peppera nakon što je obznanio da je većina njegovih spački ipak namještena i iscenirana te da događaji nisu stvarni pa čak i onaj o seksualnom uznemiravanju. Premda se on milijun puta svojim pratiteljima ispričao zbog toga, oni mu još nisu oprostili, a osim toga, još uvijek nije jasno koji videi uistinu jesu iscenirani, a koji nisu. No, kako god bilo, njegove snimke su stvarno uznemirujuće.


Bree Avery

Ovo je prva i možda najveća prevara s YouTube-a, a s njom ima veze Bree Avery. LonelyGirl15 je bila jedna od prvih vlogerica te je dijelila vrlo intimne trenutke iz svog kompliciranog života. Kako joj je rasla popularnost, tako su njene priče došle pod veliki upitnik dok konačno novinari nisu došli do informacije da je ona zapravo glumica Jessica Lee Rose. Ne treba ni napominjati da su internetski korisnici bili totalno bijesni nakon ovog saznanja.


Alex Day

Tijekom 2014. ovaj poznati YouTuber priznao je nešto vrlo uznemirujuće, a to je da je koristio svoju internetsku slavu kako bi fanovi spavali s njim. Nakon što su se saznale njegove manipulativne taktike, on je rekao kako je stvorio dosta situacija koje su na brojne ljude stavili veliki pritisak. Isto tako, priznao je da često djevojke nisu skroz pristajale na seks s njim, a spolni čin se svejedno dogodio. Ne možemo ne prokomentirati pa reći da to zvuči kao silovanje.


Tmartin

Ovaj YouTuber nije naglasio da dobiva veliku količinu novca za reklamiranje određenih proizvoda na svom kanalu, a uglavnom se radilo o video igrama. Žalosno je što ove internetske zvijezde ne shvaćaju da nije čak problem u reklamiranju tih proizvoda nego to što tu činjenicu ne otkrivaju svojim fanovima.


LionMaker

Ovaj YouTuber je očiti primjer perverznjaka s interneta. On je svoju slavu iskorištavao tako što je dolazio do golih fotki svojih obožavateljica. No, ne radi se o običnim obožavateljicama nego o onima koje su bile ekstremno mlade pa čak i tinejdžerice. Grozno.Izvor: gurl

Foto: Instagram/youtube

I.P.

Pročitajte još:

Slavne YouTuberice koje se bore s tjeskobom, deprom i napadajima panike

YouTubericu zasuli groznim uvredama nakon što je popljuvala hrvatske slatkiše

Oni su inspiracija svima: YouTuberi uz koje ćemo zavoljeti svoje tijelo

youtube lagali fanove youtuberi

Još vijesti