Slika nije pronađena

Baš kao i mi, i slavne osobe imaju profile na fejsu, Instagramu i na Twitteru. No, za razliku od nas oni ondje vrte veliku svotu love.

Prije nekog vremena objavljeni su podaci o tome koliko popularne osobe s Instagrama, poput Kendall Jenner ili Selene Gomez ondje zarađuju. Osim toga, te zvijezde reklamiraju proizvode različitih brendova i slične stvari pa se logično upitati: jesu li društvene mreže i zarada na njima drugi posao slavnih faca?

Neki od njih otkrivaju osobne stvari, ali većina to ne radi upravo zato što oko sebe imaju cijeli tim ljudi koji ih savjetuje o tome što objavljivati ili profesionalci rade posao umjesto njih. Kako god bilo, otkrivamo 9 stvari koje niste znali o profilima celebova:


Agencije i talentirani savjetnici imaju veliku ulogu u tome što obožavatelji vide

Agencija TheAudience je stara pet godina i pomaže celebovima u stvaranju i kreiranju svojih profila na društvenim mrežama. Ta agencija je pomogla zvijezdama poput Charlize Theron i Emme Watson te joj se i brojne druge zvijezde obraćaju za pomoć. Charlize je tražila da se na profilima istakne njena humanitarna strana i humanitarne aktivnosti, a Emma je htjela usmjeriti svoj profil u pravcu svoje glumačke karijere.
Savjetnici i agencije više zarade od brendova nego od celebova

Osnivač TheAudiencea, Oliver Luckett, rekao je za Vanity Fair da se puno novca vrti oko profila velikih brendova poput McDonald`sa, American Expressa i Universala. On tvrdi da se radi o gomili love koju ne mogu ni zamisliti radeći za celebove.


Bitna je ravnoteža

Stručnjaci kažu da jedan od boljih profila imaju Rihanna i Taylor Swift. Radi se o autentičnosti i o tome da su obje pjevačice pronašle ravnotežu u tome što objavljuju, a drugim riječima se to može reći da se njihove objave svode na to što fanovi žele vidjeti. Tako sebi stvaraju prostor za privatnost jer ne otkrivaju previše intimnih stvari o sebi.


Ako tvoja prijateljica postane celebrity – evo posla za tebe!

Glumica Kerry Washington ima prijateljicu iz djetinjstva Allison Peters koja stoji iza glumičinih profila na društvenim mrežama. Točnije, Allison vodi njen Instagram profil te sprema objave koje je sastavila uglavnom sama Kerry. Kada ih Allison sve spremi u `skice`, Kerry ih pregleda, po potrebi uredi i dozvoli objavljivanje.


Celebovi češće vode vlastite profile kada imaju puno `followera`

Jedan anonimni savjetnik za društvene mreže rekao je Vanity Fairu da su slavne face skroz uzbuđene kada imaju puno pratitelja na profilu. Kada se to dogodi uglavnom konzultiraju savjetnike za društvene mreže te ispituju kakve fotke su im sve potrebne.Niti jedna zvijezda nije dovoljno velika da ne treba profesionalnu pomoć

Osoba koja vodi službene profile Justina Biebera i Kanyea Westa zove se Scooter Braun, a on tvrdi da ga zovu brojni celebovi i traže savjete u vezi profila. `Ariana Grande koja je prije bila moja klijentica me često zvala i slala poruke te ispitivala treba li staviti ovu fotku ili onu. Istu stvar rade i Bieber i Kanye` kaže Scooter.


Kim Kardashian kao iznimka

U jednom mailu Kim je napisala da ju često preplave osjećaji dok piše po svojim društvenim mrežama ili dok stavlja fotke. No, to ju ne sprječava da sama smišlja ono što će objaviti bez puno savjetovanja sa stručnjacima. Ona tvrdi da svoj mobitel gasi dok provodi vrijeme s djecom: `Nikada neću platiti nekoga da vodi moje profile jer mi se to čini neautentično. Sve moje objave sam ja, ne mogu zamisliti da bih trebala nekoga platiti da nešto objavljuje umjesto mene`.


Zarada na društvenim mrežama je celebovima kao drugi posao

Bivši model Emily Ratajkowski, koja isto sama vodi svoje profile, kaže da su je sponzorirane objave jednostavno natjerale na to da dobro bira u kojim će filmovima glumiti. `Zarađujem lovu preko društvenih medija i to je veliki dio moje zarade zato i ne želim glumiti u bilo čemu` kaže Emily.Zvijezde s najviše `followera` su definitivno platile profesionalce

Nemojte se zavariti pa misliti da zvijezde s najviše pratitelja na Instagramu ili na fejsu ne unajmljuju profesionalce. Primjerice, trenutnu titulu s najviše Instagram sljedbenika ima Selena Gomez s 98.2 milijuna `followera`, a ona često uposli profesionalne fotografe da ju fotkaju za mreže.


Izvor: Cosmopolitan

Foto: Instagram/Twitter

I.P.

Pročitajte još:

Nećete vjerovati koliko Selena Gomez zaradi jednom objavom na društvenim mrežama

Kako imati uspješan Instagram profil?

Imaju više fanova od vas: najpopularniji kućni ljubimci s Instagrama

celebovi slavne face instagram društvene mreže profil