Slika nije pronađena

Pametno nazvana 'Hi Anxiety', serija ima cilj pružiti točne, suosjećajne prikaze stvarnih priča o anksioznosti, a već u drugoj epizodi serije, glumica Lana Condor dijeli jedan trik za upravljanje tjeskobom, a super je jednostavan.

U svojoj epizodi Lana Condor govori o vlastitim strategijama za suočavanje s tjeskobom. Za trenutke anksioznosti Lana bi mlađoj sebi i gledateljima preporučila da zastanu i dišu. Nađite 'kocku' ili 'pravokutnik' u sobi, kaže ona. Prstom pratite rubove nađenog objekta: 'Udahnite dok prelazite prstom s lijeva na desno', kaže ona. 'Onda zadržite dah dok prelazite prstom prema dolje, a onda izdahnite dok idete prstom s desna na lijevo i onda ponovno udahnite dok se vraćate prstom prema gore u početnu poziciju', objašnjava Condor. Ponovite postupak koliko god puta je potrebno.
Condor je objasnila točno kako tjeskoba zvuči u njezinoj glavi: 'Možete biti nervozni i osjećati se kao da se nikome nećete svidjeti ili kao da ćete reći nešto što je pogrešno, napraviti nešto što je pogrešno. Možda će vas netko čudno gledati ili neće misliti da je vaš život cool, a onda sam shvatila da je to jednostavno... To je tjeskoba!'.


via GIPHYDa bi se nosila s tim mikroagresijama i drugim pritiscima svakodnevnog života, Condor kaže da bi mlađoj sebi poručila: 'Lana, u redu je reći ne'. Takva vrsta postavljanja granica može poboljšati vlastitu sliku o sebi i samopoštovanje koje je vrlo važno za dugoročno upravljanje anksioznošću.


via GIPHY


Condor kaže da joj je njezina borba s poremećajima u ishrani i tjelesnom dismorfijom ostavila osjećaj da je sama na svijetu, ali ona želi da znate da vi u tome definitivno niste sami.

Foto: IMDb/ YouTube/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Prepoznaj emocionalne manipulatore! Koriste ovakve rečenice kako bi kontrolirali tvoje ponašanje

Tko je lijen, a tko manipulator: najgora osobina svakog horoskopskog znaka

Rade vas ludima, a vi ne znate zašto? Prepoznajte sociopata uz pomoć ovih sedam znakova

Tijelo hi anxiety #zdravlje serija um anksioznost youtube savjeti lana condor

Još vijesti