Slika nije pronađena

Čak ako si i neka viša godina faksa, provjeri imaš li već sada sve ove stvari u svojoj sobi. One će taj prostor u kojem provodiš najviše vremena učiniti baš tvojim i dati mu tvoj potpis. I onda ćeš se odmah tamo osjećati ugodnije.

Promjena životnog prostora nije mala stvar, zato je bitno pokušati novi prostor učiniti što više svojim. Naravno, ako ćeš živjeti u studentskom domu, imat ćeš u sobi cimericu i ne možeš od sobe napraviti što želiš, ali svejedno možeš urediti svoj kutak sobe. Neke čak i male stvari mogu biti te koje će učiniti da je prostor više udoban i ugodan. Ovih 9 si obavezno stavi na listu stvari koje ti trebaju kada ćeš se seliti za koji tjedan.

1.Lijepa posteljina
Neka lijepa posteljina može krevet u tren oka učiniti drugačijim. Pripazi samo da bude od nekog ugodnog materijala, a ne neki umjetni poput poliestera. Takva posteljina i da je najljepša koju si ikada vidjela, bit će i najmanje ugodna.

2.Ukrasni jastučić ili dva

Nije dobro pretjerati s brojem jastuka jer nećeš imati gdje s njima, ali jedna ili dva ukrasna jastučića su itekako dobrodošla. Pogotovo ako ćeš živjeti u domu gdje će ti soba biti jedina tvoja prostorija. Ovo će pomoći da krevet tijekom dana izgleda više kao mjesto za druženje.

3.Lampice

Najbolja dekoracija koju svi imaju kod kuće, a s kojom ne možeš pogriješiti. Lampice su davno prestale biti samo božićni ukras. Možeš ih staviti gdje god želiš, a sigurno ni tvojoj cimerici neće smetati. Navečer možete uz njih imati baš ugodno atmosferu.

4.Poster/plakat/pano/neki drugi ukras na zidu

Što god da je od ovoga više za tebe i u tvom stilu, to odaberi. Personalizirat ćeš svoj prostor, a bez da zauzimaš ikakav dodatni prostor. Nikome neće smetati ako staviš na zid jedan plakat ili poster.

5.Stolna lampa

Ovo je stvar koja će biti i funkcionalna, a koja će i pomoći da ti stolić izgleda slađe. Sve ovisi o stilu lampe kakve ti se sviđaju, takav možeš napraviti vibe na stoliću.

6.Lijepa ukrasna kutija za šminku ili druge stvarčice

Ukrasne kutije ili poklon kutije ne moraju biti samo za situacije kada trebaš nekome upakirati poklon, mogu poslužiti i kao mjesto za pospremiti sitnice, a da izgleda lijepo. U jednu takvu možeš staviti šminku, proizvode za njegu kože ili bilo što drugo čega imaš puno. Ovako ti neće smetati i neće izgledati neuredno, a kutija će sama po sebi biti lijepa dekoracija.

7.Okvir s omiljenom slikom

Fotka s mamom i tatom, s prijateljicom ili neka slatka fotka tvog kućnog ljubimca – u okvir stavi svoju omiljenu fotografiju da bude tu kada postaneš tužna i kada ti počne nedostajati dom, jer sigurno hoće. Okviri sa slikama su uvijek dobra ideja kako urediti prostor, a možeš ih ili poslagati po polici, staviti na zid ili hrpu fotki samo zakačiti na pano.Da ga netko ne bi ukrao, najbolje ga je staviti s unutarnje strane vrata, ali ovo može pomoći da se osjećate više kao kod kuće, a i s obzirom da dolazi jesen, pomoći će da vam u sobi ne bude sve prljavo svaki dan.


8.Biljka

Biljka u teglici može pomoći osvježiti svaki prostor. Čak i neka poput kaktusa koja ne zahtjeva puno brige! Može to biti i vazica s cvijećem, ali biljka u tegli je ipak jeftinija opcija.
9.Otiraš za ispred vrata s nekim fora natpisom

Pogledajte još:

Odlazak na faks u drugi grad zvuči strašno: Imamo 8 razloga zašto je to ipak najbolje za tebe

Iako su celebovi, završili su faks! Evo gdje su išli Cole Sprouse, Meghan Markle ili Brad Pitt

Još ih stigneš sve savladati: 7 stvari koje trebaš naučiti raditi prije nego kreneš na faks


spavaća soba dekoriranje sobe studentska soba uređenje sobe

Još vijesti