Slika nije pronađena
Sa sluškama hodamo sve po svuda i to je okej, do kad ne sudjelujemo u prometu s njima ili ih koristimo u trenutku kada se mobitel puni!

via GIPHY


Pisali smo već o slušalicama kao najvećem problemu mladih u prometu i naveli jednu od strašnih tragedija koje su se dogodile zbog oglušivanja na upozorenje u članku 'Strašna tragedija u Hrvatskoj: Zbog slušalica na ušima stradao tinejdžer'.

via GIPHY


Sada ćemo vas upozoriti na drugu opasnost koja vreba kada slušate glazbu koristeći slušalice i istovremeno punite mobitel. Šesnaestogodišnjaka iz Malezije je taj potez koštao života, kako piše New Straits Times.

Mrtvog ga je na podu pronašla mama kada se vratila s posla... Izgledao je kao da spava, osim što je krvario iz lijevog uha. Medicinsko osoblje je kasnije utvrdilo uzrok smrti – šesnaestogodišnjak je stradao od strujnog udara. Kako piše Seven West Media, njegov brat je isto doživio blagi udar kada je naknadno dotaknuo kabel za punjenje, ali u javnost još nije izašla informacija o kojem se modelu i proizvođaču mobitela i opreme radi.

Mohd iz Malezije je, koliko je poznato, već četvrta osoba koja je stradala od strujnog udara koji je povezan s nošenjem slušalica.

Na opasnost od blagog strujnog udara upozorava i Apple na svojoj službenoj stranici, ali nigdje se ne navodi opasnost od smrti! Naime, kada koristimo slušalice u prostoru gdje je zrak izrazito suh, lakše se stvara statički elektricitet pa se zbog razlike u elektricitetu (slušalica i naših ušiju), može dogoditi da osjetimo strujicu. No, ovaj dečko je osjetio struju i prestao disati.

Kako i zašto se to dogodilo, još nije poznato. Ipak, ove četiri tragične sudbine trebalo bi shvatiti kao upozorenje i nikad više ne stavljati slušalice u uši kada se mobitel puni. Please, shvati ga ozbiljno i ti.

via GIPHY


Foto: Unsplash/Giphy

M.Z.

Provjerite još:

Strašna tragedija u Hrvatskoj: Zbog slušalica na ušima stradao tinejdžer

Dvije tinejdžerice poginule dok su snimale live video za Facebook

Upozorenje! Opasna navika koju imaju mnogi od nas može te koštati života

tragedija upozorenje slušalice Smrt tinejdžer mobitel punjač

Još vijesti