punjenje mobitela

Mobitel nam se odluči odjednom isprazniti baš onda kada nemamo vremena čekati da se napuni. Postoje neki trikovi koji ti u takvim situacijama mogu pomoći. Uz njih ćeš mobitel napuniti brže.

Ima dana kada visimo na mobitelu više nego inače i kada nam se čini da je baterija nestala brzinom munje, a nemamo ga vremena dugo ostaviti na punjaču. Svima nam se to događa, pogotovo kada imamo onaj ludi dan i kada non stop jurimo s jedne lokacije na drugu. Ili kada smo na putovanju! Postoje načini kako možeš brže napuniti svoj mobitel, samo ih trebaš znati. Ovo su neki koji definitivno pomažu.

1.Zaboravi na bežična punjenja – ona su sporija

Bežični punjači za mobitele su noviji hit, ali koliko god bili kul, napunit će ti mobitel sporije nego da ga staviš na punjač koji se ukopča u zid. S bežičnim punjačima, trebat će ti duplo više da napuniš mobitel, piše Bright Side. Kod bežičnog punjenja, puno snage odlazi na druge stvari, a ne samo na punjenje tvog mobitela, kao što je slučaj kada ga standardno ukopčaš u zid s običnim punjačem.

2.Možda ti treba jači punjač

Ovo je moguće ako imaš stariji mobitel. S vremenom su se pojavili jači punjači, koji će onda i brže napuniti tvoj mobitel. Standardni 2.0 USB punjač dosta je slabiji od onih novih. Ako je jači punjač, i mobitel će ti se prije napuniti. Ima smisla.

3.Uključi 'power saving' način rada

Dok puniš mobitel. Jer zapravo ti je tada svejedno kolika ti je svjetlina ekrana ili hoće li ti se usporiti Internet. Svaki mobitel ima postavku koja omogućuje ovakav način rada. Kada ju uključiš dok se mobitel puni, neće morati trošiti toliko energije na sve te druge stvari, pa će se i brže napuniti. Lako ga onda vratiš na staro kada se napuni.

4.Isključi aplikacije koje ti najviše jedu bateriju

Ne moraš isključiti SVE aplikacije jer neke zapravo ne troše toliko baterije. Ali neke…pogotovo kada ti ostanu raditi u pozadini pa nisi niti svjesna što rade. Najbolje ti je pogledati u postavkama baterije, što ima svaki mobitel. Dakle uđeš u 'Postavke', pronađi potkategoriju 'Baterija' i tu pronađi 'Potrošnja baterije' – i izbacit će ti listu aplikacija koje ju najviše jedu. Te aplikacije zatvori.

5.Očisti utor u koji stavljaš punjač

Je li ti ikada palo na pamet ovo napraviti? Sigurno nije. U ovaj mali utor može ući svašta, od prašine do dlačica. I to može usporiti punjenje mobitela. Zato se treba ponekad sjetiti pokušati očistiti ovaj utor. Najlakše je s čačkalicom za zube, ali trebaš biti oprezna, da slučajno nešto ne uništiš.

6.Ne ostavljaj mobitel na suncu ili ispod deke dok se puni

Ukratko, ne ostavljaj ga nigdje gdje se može previše ugrijati. Svaki mobitel ima u sebi ugrađen sustav za kontroliranje topline, kako se ne bi pregrijao. Zato kada ostaviš mobitel da se puni na direktnom suncu ili ispod deka na krevetu, on će morati trošiti energiju na to da se ne pregrije i istovremeno se sporije puniti. Kada je negdje gdje nije na direktnoj toplini, neće morati trošiti energiju na to i bit će brže puna baterija.

7.Kupi novu bateriju

Nekada jednostavno nema pomoći i jedino je rješenje da kupiš novu bateriju. Nije neobično da one oslabe, a ostatak mobitela radi dobro. Tada nema smisla kupovati cijeli novi mobitel i potrošiti previše novaca, već samo bateriju. Je li vrijeme za promjenu baterije ćeš vidjeti s obzirom na to koliko se brzo prazni i koliko se sporo puni. Usporedi sadašnje stanje sa stanjem od prije pola godine i sve će ti biti jasno.

Pogledajte još:

Znaš li da možeš napraviti da ti emojiji na mobitelu budu ružičasti? Ili plavi?

Aplikacije na mobitelu koje ti 'pojedu' najviše interneta – svi ih redovito koristimo

Svi smo krivi! Ovih 5 grešaka svi radimo kod korištenja mobitela – nismo ni svjesni što si radimo

punjenje mobitele mobitel punjač Punjenje baterije savijeti svaštara

Još vijesti