Slika nije pronađena

Svi smo bar jednom u životu prošli fazu `kratke kose´ u kojoj smo se našli svojevoljno ili ne (hvala svim frizerkama koje 1 centimetar vide kao 10). I dok je nekima ta frizura stajala kao salivena, postoje i slučajevi u kojima je kapa dugo vremena bila glavni spas.

Istina je kako se nije lako odreći duge kose i svih onih mogućnosti koje ona pruža, no postoji nešto u kratkim dječačkim frizurama što nas privlači i zašto im se vrlo čest vraćamo (bar u mislima). Ako se nalaziš u nedoumici i razmišljaš o drastičnom šišanju, prije nego se približiš škarama, isprobaj ovaj jednostavan trik koji će ti pokazati koliko ti kratka kosa zapravo dobro stoji.


Ovu `magičnu metodu´ otkrio je legendarni engleski frizer, John Frieda, koji tvrdi kako ovaj trik pali svaki put. Jedino što ti za njega treba su ravnalo i olovka. Naime, kako bi utvrdila odgovara li kratka kosa tvom tipu lica ili ne, olovku postavi vodoravno ispod svoje brade, a ravnalo horizontalno ispod uha. Olovka i ravnalo bi trebali biti pod kutom od 90 stupnjeva. Nakon toga izmjeri kolika je `udaljenost´ na ravnalu između početka tvoje ušne resice i mjesta gdje se ravnalo i olovka dodiruju. Ukoliko je udaljenost veća od 5.5 centimetara, bilo bi bolje da ostaneš vjerna malo dužoj kosi.


Ošišati se ili ne? Pitanje je sad.


Foto: Brightside/Shutterstock

S.T.

Pročitajte još:

Ravna kosa je out: evo koja frizura iz 90-ih će ove godine biti hit

Ono kada ju ne stigneš oprati: 8 cool rješenja za masnu kosu

Ne koristi šampon dvije godine, a kosa joj raste brže nego ikad

Kosa šišanje kratka kosa

Još vijesti