Kratke frizure

Donijeti odluku da ćeš ošišati svoju dugu kosu nije baš tako lako. Ipak ju već godinama puštaš i njeguješ. No, koliko god duga kosa bila lijepa, nekada dosadi. Ako i tebi treba promjena, evo koju bi frizuru mogla isprobati.

Kada dođu ljeto i vrućine, počnemo razmišljati o tome koliko bi nam bilo lakše da se ošišamo. Sigurno je ta misao prošla kroz glavu svakoj curi s dugom kosom. Ili jednostavno želiš promjenu za ljeto i napraviti totalni makeover izgleda! Ošišati kosu je najbrži i najjednostavniji način kako s nekom sitnicom totalno promijeniti način na koji izgledaš. Prije te odluke ipak dobro razmisli jer povratka na staro nema sve dok kosa opet ne naraste, a to može potrajati. U drugu ruku, to je samo kosa i opet će narasti! Vrijedi nekada riskirati. Kakva bi ti kratka kosa najbolje stajala? Najbolje da pogledaš svoj oblik lica – to ti može pomoći. Izdvajamo ti 7 vrsta kratkih frizura i kome će svaka od njih najbolje stajati.

1.Obrijana glava

 

 

Ova je frizura JAKO hrabra. Obrijati kosu na nekoliko milimetara je drastična promjena, najdrastičnija. Izgleda jako kul, pogotovo ako imaš lice za nju. Neće svakome dobro stajati ova frizura i neće ju svatko moći isfurati. Kada se ošišaš na ovako kratko, lice će ti posebno doći u fokus. Zbog toga se brijanje kose preporučuje onima koji imaju što proporcionalnije lice. Ako je tvoje lice u obliku dijamanta, kockasto ili ovalno, dobre su šanse da će ti ovo stajati.

2.Pixie

 

 

Pixie je malo dulja kosa. No, ovo je i dalje prilično kratko i zahtjeva nešto više hrabrosti. Pixie je obično ona frizura koja je super kratka sa strane i straga, čak se nekada taj dio i obrije, a na vrhu glave ostane nešto dulja. Ne moraš se brinuti da će izgledati kao da imaš irokezu. Ova je frizura super jer nema puno posla s njom. Super izgleda kada se nosi u messy varijanti, gdje samo trebaš s rukama proći kroz nju i raščupati ju – i imaš frizuru. Najbolje će stajati onima koji imaju neko od ovih oblika lica: ovalno, okruglo i srcoliko. Cure kojima se ne preporučuje ova frizura su one koje imaju kovrčavu kosu.

Frizure Ovaj tjedan nosimo frizure Phoebe Buffay iz „Prijatelja“: 5 njenih frizura koje možeš i ti rekreirati

3.Bixie

 

 

Bixie je frizura između pixie i bob frizure. Nije kratka kao pixie, ali nije ni do brade, kako je obično bob. Najjednostavnije rečeno, to je dulja kratka kosa. Ova frizura pomaže da lice izgleda izduženije i „mršavije“. Idealno je za cure s okruglim licem i onim u obliku kvadrata. Za njih će ova frizura učini najviše koristi. To ne znači da bixie ne mogu nositi i ostali – nema oblika lica kojem će ovo stajati grozno.

4.Bob

 

 

Svi već vjerojatno znaju što je bob frizura. Može se napraviti na različite načine i u različitim stilovima, ali ne smije prelaziti čeljust jer to onda više nije bob. Ova će frizura biti super za sve cure, bez obzira na oblik lica, ali uvijek se preporučuje curama koje imaju jako tanku kosu. Pomoći će im da im kosa izgleda gušće. Ipak, ako se jedan oblik lica treba izdvojiti kojem će ova frizura jako dobro stajati, to su cure s ovalnim i izduženim licem.

5.Lob

 

 

Nakon boba, ako se gleda duljina kose, dolazi lob. To je duža verzija boba. Dužina loba obično ide negdje do ključne kosti. I dalje je kratko, ali ne toliko da se ne bi mogle odvažiti i neke cure koje se boje škara i frizerke. Ova će frizura stajati dobro doslovno svakome. S njom ne možeš pogriješiti.

Curtain šiške Frizure koje će ti podignuti cjelokupni izgled: Uz ovih 6 ćeš u trenu izgledati kao da imaš više stila

6.Undercut

 

 

Još jedna frizura koja uključuje prilično veliko skraćivanje kose, ali nije toliko strašno kao ranije spomenuta je undercut. Ovo je pak frizura kada se obrije dio kose, ali ne cijela glava. Neki obriju samo stražnji dio, neki jednu stranu glave…postoji više verzija undercuta. I ovo je prilično drastična promjena frizure, ali je za one koji nisu spremni ošišati baš cijelu kosu. Ova je frizura super za one s okruglim oblikom lica, kao i za one koji žele veću promjenu, ali se ne osude ošišati previše. Undecut se može napraviti na bilo kojoj duljini kose. Hoće li ti ova frizura dobro stajati, najviše ovisi o tvom stilu.

7.Shag frizura

 

 

U posljednjih je godinu dana ova frizura postala jako popularna među curama. Nije ni prekratka, a ni duga, te uz to sve izgleda jako kul. Čak joj ni Jenna Ortega nije odoljela! Najbolje će stajati curama s ovalnim licem, a trebale bi ovu frizuru izbjegavati one sa okruglim i srcolikim lice. Ako imaš okruglo ili srcoliko lice, ova će ti ga frizura učiniti još više okruglastim. Ako baš želiš shag, odaberi neku njegovu opciju u malo duljoj varijanti.

Kao što si mogla vidjeti, frizure s kratkom kosom stoje dobro skoro svim oblicima lica. Samo ti treba hrabrosti da napraviš taj korak i naručiš se kod svoje frizerke.

Frizura kratka kosa šišanje vrste kratke kose vrste frizura kratka kosa Oblik lica hoće li ti stajati kratka kosa koja će ti kratka frizura najbolje stajati

Još vijesti