Slika nije pronađena

Svaka djevojka doživjela je barem jednom tu frustrirajuću situaciju: lijepo oblikuješ nokte, nalakiraš ih i onda jedan odluči puknuti. I što sad? Možeš ga pokušati prelakirati ponovo, ali vidjet ćeš da će se raspuklina i dalje vidjeti.

Srećom – postoji super brzo i jeftino rješenje za ovaj problemčić! Trebat će ti samo jedna vrećica čaja i nešto alata iz tvog nesesera za manikuru.

Što će ti trebati:

 

vrećica čaja
ljepilo za nokte
rašpica za nokte (malo finija)
pinceta
škarice
temeljni lak ili završni premaz

 

Upute:

 

1. Izreži vrećicu čaja i iz nje izbaci čaj. Zatim izmjeri točno koliko će ti vrećice trebati da pokriješ čitav nokat. Odreži komadić u obliku (širini i duljini) svog nokta.

 

2. Nokat mora biti čist! Ukloni sve ostatke laka za nokte, masnoće od kreme za ruke ili prljavštine. Možeš upotrijebiti aceton, alkohol i sapun. Temeljito osuši ruke nakon čišćenja.

 

3. Nanesi ljepilo za nokte preko cijele površine nokta, a posebno na dio koji je pukao.

 

4. Uhvati odrezani dio vrećice čaja pincetom i položi ga na nokat, preko ljepila. Polagano prilagođavaj papir svome noktu. Ako se ne savija dobro – iskoristi najlonsku vrećicu preko koje možeš pritisnuti komadić vrećice čaja na nokat.

5. Nanesi još jedan sloj ljepila za nokte na komadić koji si zalijepila za nokat. Pričekaj da se dobro osuši prije sljedećeg koraka!

 

6. Iskoristi škarice kako bi odrezala višak vrećice, a finiju i nježniju rašpicu kako bi otklonila višak ljepila ili nepravilnosti koje su nastale nanošenjem ljepila na nokat. Pažljivo da ne oštetić papir!

 

7. Zadnji korak je po želji – nije obavezan, ali je preporučljiv. Premaži ovako “izliječen” nokat zaštitnim premazom laka. Nakon toga možeš ga lakirati u koju god boju želiš.

Nitko neće znati da je noktić oštećen!

Pogledaj i video!

L.B./izvor: YouTube

foto: Pinterest, Tumblr


Pročitajte još…

…Najsmješniji ‘noktić-failovi’: važno je pokušati i zabaviti se!…

…Nail art kakvog još sigurno nikada niste vidjeli!…

…Grickaš nokte? Znaš li da tako klopaš potencijalno opasne bakterije?…

…Što boja laka otkriva o tebi?…

nokat popravi nokat vrećica za čaj oštećenje trik

Još vijesti