Slika nije pronađena

Donosimo ti popis stvari koje moraš napraviti tijekom ovih proljetnih praznika - ovo su zadnji pravi praznici prije onih ljetnih, što znači da ti slijedi puno neprospavanih noći i dana kada jedva stižeš napraviti sve za školu, a kamoli nešto za sebe!

via GIPHY


Naspavaj se
Okej, naravno, spavati svi volimo. Dok traje škola, s užurbanim tempom, rijetko kad se stigneš naspavati po osam sati, koliko bi minimalno trebala? Iskoristi ove dane da se napokon odmoriš!

Pogledaj sve epizode serija koje nisi stizala pogledati
Teško je svaki tjedan izdvojiti po 2-3 sata da bi stigla pogledati sve najnovije epizode serija koje pratiš, pa ti ih se vjerojatno dosta nakupilo. Sada stižeš sve nadoknaditi.

Pročitaj lektire koje nisi stigla
Svima se barem jednom dogodilo da nismo stigli pročitati lektiru na vrijeme, a kako smo odmah dobili i drugu, rijetko kad se vratimo na onu iz koje već imamo ocjenu. Pročitaj ju sada, i ti iz budućnosti će ti biti zahvalna.

via GIPHY


Napravi plan rada
Bilo da se radi o planu ispravljanja ili natezanja ocjena, ili samo toga da držiš prosjek do 15.lipnja, sve je puno lakše i jasnije kad to staviš na papir. Isplaniraj si kada ćeš učiti koji predmet i odmah ćeš biti motiviranija da se i držiš plana!

Vidi se sa svim prijateljicama s kojima se nisi stigla vidjeti
Nažalost, često po cijele dane provodiš u školi i nikako se ne stižeš vidjeti s frendicama koje nisu s tobom u školi. Još ako se dogodi da ste suprotna smjena, ne vidite se tjednima. Ovih dana ste slobodne i iskoristite to vrijeme da se podružite!

Odmaraj
Kako god se najviše relaksiraš, bilo da se radi o trčanju na igralištu ili ležanju pred televizorom. Odmori se, zaslužila si!

Najedi se
Bila vjernik ili ne, svi znamo da se za Uskrs fino jede! Od jeftinih čokolada koje su svugdje na raznima akcijama, pa do posebnih jela koje ti mama i baka kuhaju samo za praznike, ovih dana možeš zaboraviti na dijetu!

via GIPHY


Provodi vrijeme u prirodi
Pravo proljeće nam još uvijek nije došlo, ali sljedećih dana bi vrijeme trebalo biti sve bolje i bolje. Nemoj i ovih malo slobodnih dana što imaš, čamiti non stop u kući. Izađi van na svježi zrak, prošeći se parkom, sjedi na plaži.

Nemoj brinuti o školi
Koliko god škola bila bitna, nekad se treba odmoriti i od škole. Ne samo fizički, tako da ne ideš u školu, nego i psihički. Napravi plan rada, ali nemoj ići dalje od toga. Barem ne prvih nekoliko dana, a onda se možeš polagano baciti na učenje.

Druži se s obitelji
Često nam obitelj nije među prioritetima, ali to ne bi trebalo biti tako. Odvoji i nešto slobodnog vremena za obiteljsko druženje i to ne mislimo samo na ručak i večeru. Predloži odlazak na mini izlet ili barem šetnju po gradu!

Obavi proljetno čišćenje
Nema boljeg osjećaja nego kada na proljeće napokon počistiš sobu: baciš sve papire koji su ti nepotrebni, obrišeš prašinu i posložiš knjige na policama.

via GIPHY


Provedi dan sama sa sobom
Kada si po cijele dane u školi, a večeri provodiš na nekoj aktivnosti, rijetko kad imaš vremena za biti malo sama sa sobom. Iskoristi ove dane za to, pa barem jedan provedi na miru u svojoj sobi.

Izađi van s društvom
Izlasci dok traje škola znaju biti dosta stresni: uvijek netko ima nekakav ispit, drugi imaju treninge, pripreme... Preko praznika toga nema, pa je i samo dogovaranje odmah lakše i jednostavnije

Pospremi ormar
Kako su dani sve topliji, tako se mi moramo sve laganije oblačiti: vrijeme je da napokon zasučeš rukave i pospremiš sve debele majice i kapute, a izvadiš ljetnu garderobu!

via GIPHY


Priredi si svoj 'spa dan'
Od savršene kupke pa do stavljanja maski na lice i uklanjanja dlačica s cijelog tijela: spa dan je svakako nešto što si svaka cura mora priuštiti tu i tamo, no nažalost, nema se uvijek vremena za to. Zato ih još više cijenimo na dane poput ovih, kada napokon sve stižemo!

Odi u shopping
Za pronaći savršenu majicu nekad treba izgubiti i po cijeli dan, a ako tražiš traperice, zna trajati i po tjedan dana. Ni slučajno nemoj nešto specifično tražiti jer nećeš to nikada naći, a pod nikada mislimo morat ćeš proći sve dućane barem tri puta. Kad su praznici, napokon možeš cijele dane gubiti po shopping centrima bez imalo krivnje.

Počni vježbati
Ljeto samo što nije tu, a tvoj 'beach body' nije spreman? Sada je idealno vrijeme da počneš s novim navikama, dok imaš vremena više se posvetiti tome dok skužiš koje su idealne vježbe za tebe!

Provedi dan bez elektronike
Nemoguće je provesti dan bez mobitela, ali probaj to barem smanjiti na nekakav minimum: nemoj skrolati po cijeli dan na Instagramu, nemoj refreshati news na Facebooku, nego koristi mobitel samo kad baš moraš.

via GIPHY


Pomogni mami oko kućanskih poslova
Usisavanje, brisanje ogledala, pranje poda, sve su to stvari koje redovito izbjegavaš, pogotovo dok traje škola - nemamo vremena ni za što, a sigurno ne za ono što se može izbjeći. Olakšaj svojima ovih dana i napravi barem jedan dio kućanskih poslova!

Uživaj u trenutku!
Svaki je trenutak bitan, pa tako i ovaj sada dok čitaš ovaj članak. Nemoj trošiti vrijeme preko praznika uzalud niti samo čekati da dani prođu: svaki dan napravi nešto zbog čega ćeš sretna ići spavati!


Planiraš li što od ovoga napraviti? Imaš li još neke svoje planove?

Foto: Giphy/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

I ti si u proljeće ultraproduktivna i motivirana za promjene? Postoji objašnjenje zašto nam se to događa!

[KVIZ] Proljeće, ljeto, jesen ili zima - koje ti godišnje doba najviše odgovara?

Proljeće je pred vratima: 8 razloga zašto obožavamo ovo godišnje doba!

Škola proljeće praznici to-do lista

Još vijesti