Slika nije pronađena

Svakih nekoliko tjedana izdvajamo najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori' - priključite se raspravi.

Ova su pitanja u posljednjih tjedana dana uhvatila najviše vaše pažnje i komentara:

1. Prvi put?

Dečko i ja smo zajedno 11 mjeseci i nismo išli dalje od maženja, ali u zadnje vrijeme sve više pričamo o tome da obavimo taj famozni 'prvi put'. Oboje smo još nevini. Zanima me iskustvo ženskog dijela populacije - je li boljelo, jeste puno krvarile, jeste li uživale odmah prvi put? Ne znam što da očekujem pa svaki savjet je dobrodošao.

Neki od vaših odgovora:

Ingridddd: Je l' boli? Ovisi o tebi, sve u svemu bit će ti nekako teže ako nisi opuštena, nisam puno krvarila, rijetko tko uživa prvi put.

Josipa2504: 1. Užasno me boljelo prvi put, iako sam bila opuštena, stavio ga je 2 puta i skoro sam 'umrla od bolova' tako da smo morali prekinut radnju haha, svaki sljedeći put je bilo lakše.
2. Nisam uopće krvarila
3. Ne znam niti jednu curu/ženu da je uživala prvi put, nikome taj famozni prvi put nije bajan. Duga predigra, opuštenost, lubrikant (ako je potreban), neće biti sjajno, al jbg moraš se i tog prvog puta riješiti, svaki drugi će ti biti lakše.

Unicorn19: Gle svaka cura je drugačija i svaka ima drugačije iskustvo. Evo ja sam se recimo jako bojala famoznog prvog puta i nikako nisam mogla naći momka kojem bih dovoljno vjerovala pa da s njim to obavim i na kraju sam napravila to s 18 godina, ali s dečkom koji je imao 28. I bilo je zapravo savršeno po svemu sudeći kako drugi govore, da boli, da krvariš i to sve. Ja niti sam krvarila, niti me boljelo i još smo nakon prvog ponovili još dvaput. Tako da draga djevojko, sve ovo što si pročitala ne mora bit istina, jer svakoj curi je drugačije i svaka cura to drugačije proživljava. Moj savjet je bez straha i samo naprijed. To ti je kao droga jednom kad probaš teško da ćeš moć prestati. Sretno.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


2. Što obući za prvi put?

Pozdrav! Mislite li da za prvi put treba obući posebno rublje ili je ok obično?

Neki od vaših odgovora:

Di_No: Nemojte prevelik hajp raditi, ako ste virgini oboje bit će vam happy minute i to je to.

LadyLaura: Odjeni ono u čemu se ti osjećaš najbolje i najzavodljivije!

Koza: A nezz, ok je jedno i drugo, ali ja bi radije posebno!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje



3. Forever alone

Imam 19 godina i nikad se nisam poljubila ni bila u vezi. Svi oko mene jesu. Svakog dana sve više mislim da ću umrijeti sama. Ne znam što radim krivo. Je li vama to normalno? Kako da nađem dečka?

Neki od vaših odgovora:

ellyelly: Nemoj se opterećivati s tim stvarima. Skroz je nebitno imaš li 14 ili 19 godina, naći ćeš dečka kad se budeš najmanje nadala. A to što kažeš da su svi oko tebe u vezi, svi su se poljubili s nekim, to nije ni bitno. Nemoj žuriti, sve će doći s vremenom, a sigurna sam da su se poljubili tako s bilo kim samo da ne bude da se nikad nisu poljubili. Tako da draga djevojko, nemoj se opterećivati oko tih stvari i uživaj dok možeš, izlazi, druži se, a dečka ćeš naći kad tad. Sretno!

rainbow24: Ja se isto tako osjećam, a imam 15, ne jer želim ili nešto, ali ono kada vidim sve oko sebe da su već bili s nekim ili ono da su se već barili i sl., ja onda pomislim kako zaostajem. Sve je to normalno, jednostavno nisi još došla to toga i to je okej isto kao i ja. Ne mogu sad učiniti nešto oko toga jer ne mogu natjerati nekog da bude sa mnom, ali pokušavam ne toliko razmišljati o tome i doći će i tvoj i moje vrijeme. A do tad, neću ti reći da ne misliš o tome jer sigurno hoćeš, ali probaj koliko možeš ne misliti.

LittleMissSunshinexDDD: Nije mi normalno da misliš da ćeš umrijeti sama i to samo zato jer još nisi imala dečka. To nije smisao života i ne brini, isprobat ćeš i ti te 'čari' prije ili poslije. I naravno da je normalno da s 19 godina nisi imala dečka, a na pitanje kako ga naći - možeš ga tražiti u klubovima, na internetu, u školi/faksu, kad čekaš javni prijevoz, mislim možda ti netko priđe ili ti nekome... Nekako je logično da ne postoji neki poseban 'recept'.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje



Foto: Giphy/ Shutterstock/ Unsplash

M.T.

Pogledajte još:

Kako mu prići na hodniku, koje app za fotke koristite i seksualna orijentacija - najčitanija pitanja tjedna

Najčitanije teme tjedna: Iz Amerike na faks na Balkanu, kako se riješiti stalkera i anoreksija!

Najčitanija pitanja tjedna vezana su uz maturalac i to uzrokuje li sojino mlijeko rast grudi

dečko forever alone pitanja odgovori prvi put savjeti svaštara najčitanija

Još vijesti