Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori', a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

Bio je to raznolik tjedan, a u nastavku vam donosimo pitanja koja ste najviše čitali i oko kojih ste žustre rasprave vodili...

1. Sponzoruša

Bok! Moram ovo s nekim podijeliti, ne mogu više izdržati. Naime, prekinula sam s dečkom kojeg sam jako voljela zbog drugog, kojeg i ne volim kao njega, ali mislim da si s njim mogu osigurati pristojniju budućnost. On je dobio stipendiju za Caltech, a i nedavno je na međunarodnom natjecanju bio drugi. Ne znam, je li to jadno? I da napomenem, on ima 18, a ja 17 godina, ako je to bitno.

Neki od vaših odgovora:

Di_No: Pa realno, ako ti je cilj biti s njim iz ljubavi, neovisno o novcu, mislim da je to okej. Makar, ovako kako si ti napisala stvarno ispada da si sponzoruša, ali shvaćam da je realno bolje biti siguran da nećete ti i tvoja djeca u budućnosti biti gladni. Opet, nikad ne znaš kako će biti. Može on imati novca koliko hoće i onda mu se može dogoditi neka loša stvar, pa se počne drogirati ili bankrotira na neki drugi način, a isto tako se može dogoditi da taj za kojeg ti kažeš da nećete imati dobru budućnost prođe super i stvori nešto veliko od svog života. Nikad nemoj suditi po tome. S druge strane, ja bih se na tvom mjestu potrudio oko vlastite budućnosti, neovisno o partneru, jer ta veza uvijek može puknuti. Nitko ne garantira da će trajati vječno.

Ingridddd: Je, jadno je. A i prvi komentar ti je sve objasnio!

Josipa2504: Odvratno...

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


2. Toksičan razred

Trenutno sam 3. srednje i razred mi je katastrofa. Postalo mi je muka doći u školu i sjediti u takvom okruženju. Svi su bezobrazni, ništa ih ne zanima, non-stop kukaju. To mi jako smeta jer me ometaju u radu i nastavnici izgube vrijeme u natezanju s njima. Ma, okrene mi se želudac kad pomislim na njih! Ne znam što da radim, kako da doguram do kraja školovanja?

Neki od vaših odgovora:

ivan995: Hmm, baš sad da ti svatko smeta, pa valjda ima netko normalan u tom razredu.

Natee123: Također sam 3. srednje i potpuno te razumijem. Razred mi je isti. Svi su bezobrazni, vole napadati one slabije od sebe i stalno se svađaju sa svima. Dođe mi muka kad se sjetim da ih opet moram gledati, ali našla sam si dvije prijateljice iz razreda s kojima to lakše izdržim. Sigurno postoji netko tko ti je okej u razredu jer sve je lakše kad si u društvu, a ako nema nitko takav sjeti se da imaš još dvije godine i više ih nikad nećeš vidjeti. Radi ono što te čini sretnom i ne obaziri se.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


3. Najbolji frend

Zaljubila sam se u svog bff, ali problem je u tome što on ima curu i stvarno ju voli. Nekad bi se po našim razgovorima (pogotovo porukama) dalo zaključiti da smo zajedno. U početku je to bila samo zezancija, ali s moje strane ipak ima nešto više. Što da radim? Da mu kažem ili da prešutim? Stvarno mi jako puno znači i strah me da ću ga izgubiti. Unaprijed hvala na pomoći.

Neki od vaših odgovora:

MandaFlasarka: Zaboravi na to i nemoj mu reći.

Francikam: Ako šutiš to će samo još više rasti i čini će ti se mnogo snažnijim. Nemoj šutjeti, reci kako se osjećaš i čim mu priznaš vjeruj mi da će ti osjećaji biti puno slabiji, a možda i shvatiš da nisu takvog tipa. Možda si ga jednostavno postavila sebi kao dečka koji bi ti najbolje odgovarao jer se s njim osjećaš sigurno i s njim možeš biti full otvorena, a možda si se stvarno zaljubila. Nemoj šutjeti jer nikad ne znaš šta će biti sutra. Najbolji ste prijatelji pa ne bi trebao biti problem jer te poznaje i razumije, a ako se i udalji od tebe bit će bolje za tebe u svakom slučaju. Bila njegova reakcija pozitivna ili ne, tebi će samo dobro donijeti.

ivan995: Ja ne mogu vjerovati da ti ovo pitaš. Ono lik ima curu, razmisli onda malo.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Canva

M.S.K.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Problemi s roditeljima, što se sviđa dečkima i pirsing na bradavici

Najčitanije teme tjedna: Zašto se na sistematskom gleda u gaće, kako ga napraviti ljubomornim i vjera u Boga

Najčitanije teme: Dečko joj prijeti prekidom ako ne spava s njim, druga ga nikad nije imala, a treća ima dvojicu

teme toksičan razred pitanja odgovori sponzoruša savjeti svaštara najčitanija pitanja

Još vijesti