Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori', a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

U nastavku donosimo najčitanija pitanja i neke od vaših odgovora na njih...

1. Maturalac

Bok! Mi ove godine idemo na maturalno, 3. srednje. Većina iz moje škole je za Budvu zato što su tamo jeftine cigarete, alkohol, kondomi i tome slično, ali to je sebično prema onim (rijetkim) pojedincima kojima je poanta maturalnog putovanja nešto vidjeti i naučiti, a ne se trovati. Nemojte me krivo shvatiti, sigurna sam da je Crna Gora lijepa, ali druge škole idu na maturalno u Španjolsku, Grčku, Češku, a mi u Dubrovnik, na Mljet i u Budvu. Svi kažu da se nema što za vidjeti, da djeca tamo samo piju, puše i ženske dolaze trudne doma. Ja inače jako volim putovati i planiram sama otići nakon 3. razreda tamo gdje sam htjela da idemo. Još jedna stvar, ovi iz mog razreda kažu da žele čim manje razgledavanja na maturalcu, samo zabavu. Neki kažu da ne bi nikud išli da negdje drugdje idemo. Upravo oni koji su najviše skloni opijanju i tim glupostima se najviše zalažu za Budvu. Naša razrednica nas pokušava odgovoriti, ali neuspješno, pošto je lokacija odluka učenika. Jedina nada je da prekasno objave javni poziv, da dolje budu zauzeti svi kapaciteti, kao što je bilo pretprošle godine. S druge strane, možda mi se i svidi tamo. Čula sam od nekih da su ljudi jako dragi, osobito kad vide da si Hrvat. Jel' može neki savjet, utjeha, iskustvo? Jel' znate nekog tko se lijepo proveo tamo (nisam osoba koja pod tim misli na ovisnosti, za mene je dobar izlet ako vidim nešto lijepo i nešto naučim). Hvala na odgovorima!

Neki od vaših odgovora:

Amuketi: Oni nisu sebični ako čine većinu razreda. Mislim da ni jedna ekskuzrija ne prode samo u opijanju i sl. jer svi imaju program i neke stvari se moraju vidjeti, tako da... Mislim da svugdje imaš nešto za razgledati tako da ćeš tu komponentu imati zadovoljenu. Što se tiče lokacije nemam nikakvog iskustva, ali što je tu je. Ako je većina razreda za to onda tu nemaš što učiniti. A i ako ne želiš konzumirati razne stvari, nitko te ne tjera, ali isto tako ne možeš očekivati od drugih da isto postupe jer oni će radit iste stvari gdje god vi išli.

Di_No: Mi isto idemo sljedeće ljeto u Budvu, ali kao šta je komentar iznad rekao, ima nekakav program. Primjerice, mi ćemo konkretno posjetiti neka mjesta tipa Cetinje, Kotor,...

Ana_sostar: Ako ti se ne sviđa nemoj ići i to je to. Realno Dubrovnik je jedan od najstarijih gradova u Dalmaciji te najljepših na svijetu i nisam baš toliko sigurna da se tamo baš ništa nema za vidjeti.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

2. Soja

Hej ljudi! Zanima me zna li netko smije li se mlijeko od soje konzumirati svaki dan (mislim na onaj mali alpro tetrapak), jedan dnevno? Čitala sam negdje da soja baš i nije tako zdrava, a drugdje sam pročitala da je pa ne znam. Želim ju piti jer sam čitala da povećava grudi, a i frendice su to za rast spomenule same, čim sam rekla da želim piti to, bez da sam ih pitala. Je li to neka poznata činjenica onda, hahaha? Imam 16 godina. Teen pliz objavi.

Neki od vaših odgovora:

Ingridddd: Bože, sise će ti narasti koliko narastu, kraj!! Niti ih možeš povećati s nekom hranom i pićem, niti ih možeš smanjiti!

 

Di_No: Da mlijeko povećava sise sigurno bi to bilo životinjsko mlijeko, a ne od mahune (soje). Sise su po građi mast, tako da nema povećanja bez kirurgije.


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Njegova patološka ljubomora i zabrijavanje sa zauzetim dečkom su najčitanija pitanja tjedna

Mržnja prema roditeljima, pripreme za državnu maturu i zbunjujući simpa su najčitanije teme tjedna

Kontrolirati seksualne nagone ili yolo, biti u vezi s bff ili ne? Najčitanije teme tjedna

grudi pitanja soja maturalac odgovori savjeti svaštara najčitanija pitanja

Još vijesti