Slika nije pronađena

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Ljubavne veze i odnosi su najkompliciranija stvar na svijetu jer je svačiji odnos jedinstven i svima se dogode situacije da ne znaju što ni kako dalje. Ovo su samo neke od situacija koje nas mogu mučiti. Uz ljubavne probleme, jedna od srednjoškolskih muka koja brine puno učenika je državna matura, a ovog tjedan dijelila su se iskustva u prepisivanju. Je li stvarno moguće ili ipak većina preporučuje da to ne radiš? Pogledaj u nastavku.

1.Razlike u godinama
Po vašem mišljenju, mislite li da je 5 godina razlike okej u vezi ako cura npr. ima 16, a dečko 21? Zanima me samo vaše mišljenje .

Neki od vaših odgovora:
UNDERDOGS123:
Po meni nije ok, njemu je 21 tebi 16...ali ako je tebi ok ne trebaju te druga mišljenja zanimati jer će biti različitih odgovora.

roza55: Čak nije razlika od 5 godina puno, ali je u tvome razdoblju života jer se još definiraš kao osoba i razvijaš u svakome aspektu, imaš drugačiji način razmišljanja i brinu te jedinice iz matke ili što si izostala hrvatski, dok je on školu već završio, radi ili studira i brinu ga računi i takve stvari. I ja sam bila mlada i uvijek sam voljela starije dečke, ali ne bih ti preporučila da budeš s toliko starijim sada, za par god kada sazriješ i sama ćeš shvatiti zašto. Moguće da će te iskoristiti jer su mlađe cure naivne i neiskusne.

Ana_sostar: Meni nije u redu jer ipak je to skoro pa odrastao dečko (naglasak na skoro), završio je srednju i s tim prošao sve što donosi srednja (životna putovanja, izlasci, dramice itd.) te se sprema na faks ili pronalazi posao i time ulazi u doba odraslog čovjeka. Dok, kako sam već gore navela, ti tek ulaziš u to. Tako da što se mene tiče, meni je to puno jer realno dovoljno si naivna da te može vrtjeti oko malog prsta, tepati itd. da bi dobio što želi.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje2.Provjeravanje
Znači imam lošu naviku da provjeravam stalno svog dečka, odnosno njegovu lokaciju, na Snapu. Gledam prije koliko je zadnji put bio aktivan i je li mi odgovorio i otvorio Snap. Znam da to nije u redu i ide mi na živce što to radim. Kako da prestanem? Znam da ćete sad reći, jednostavno nemoj, ali ne mogu, pa eto ako neko ima neki savjet.

Neki od vaših odgovora:
Devil_ girl:
Najjednostavnije, postavi si ograničeno korištenje moba. Ne 'sad neću dirati' i na kraju uzmeš, već na mobu postaviš ograničenje. U krajnjem slučaju, pokušaj nešto drugo raditi umjesto toga. A i pokušati riješiti stvari sa sobom.

MissFortune: To je zato što ne vjeruješ ništa je li? Povjerenje 0 bodova? Reci sebi ovo, ako netko hoće prevariti, on će naći načina uvijek, tako da chill.

Mrko: Imam istu situaciju i ja. Ne mogu nikad full vjerovati jer sam u prošloj vezi ostao budala. S vremenom ćeš vidjeti da će biti sve okej i popustit će te, vjeruj mi.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje
3.Prepisivanje
Još sam daleko od mature, ali zanima me, može li se prepisivati/imati šalabahtere?

Neki od vaših odgovora:
NeoMorph:
Apsolutno da ne. Kad sam ja pisao maturu trebali smo odložiti sve stvari, torbe, mobitele, jakne, skroz iza (čak su nas i provjeravali kao na zračnoj luci). Kad smo pisali svi smo bili udaljeni jedan od drugoga, a profesori su stražarili i prolazili pored svakoga. Kad je netko trebao ići na wc, profesor ga je otpratio do wc-a. Tako da bilo bi pametnije da ne prepisuješ, iako znaš da ne budeš prošao maturu.

blue48: Slažem se s komentarima iznad, nemoj se igrati s vatrom, prepisivanje na maturi ima puuuno veće posljedice nego prepisivanje ovako u školi. A i mjere su strože.

Bubausupi: Samo ljudi koji nisu uspjeli prepisati na maturi tvrde da se ne može.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Trudna sa 17 godina, roditelji koji ne podržavaju vezu i neslaganje oko LGBT

Najčitanije teme: Kako se maskirati, što ako nisi još imala poljubac s 18 i tata koji previše kontrolira

Najčitanije teme tjedna: Što kada znaš da si grozna osoba, ići u učenički dom ili ne i borba s neurednošću

pitanja provjeravanje dečka odgovori Državna Matura Razlika u godinama savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti