Slika nije pronađena

Druge nedjelje u svibnju obilježava se Majčin dan, a naša je dužnost razveseliti najdraže mame i pokazati im koliko ih volimo.

Svaki dan bi mami trebale pokazivati koliko nam je stalo do nje, ali nažalost to ne činimo. Hrpa obaveza, stalne svađe i teen godine stanu na put našim dobrim odnosima. Upravo zato za ovogodišnji Majčin dan treba toj važnoj osobi posvetiti punu pažnju i razmišljati unaprijed kako bi ju razveselili poklončićima.

Govorimo o sitnicama koje puno znače, a koje možeš napraviti sama ili kupiti za malo novca pa zato pogledaj koji su idealni pokloni za Majčin dan:

Za mame koje vole cvijeće:

- Cool vaza uvijek može biti dobra ideja, a usput ako kupiš i cvijeće za mamu – pogodila si u sridu. Ovakve fora vaze kao na fotki možeš napraviti sama, a trebat će ti malo kreativnosti, konzerve, ljepilo i drugo. Ako ti se sviđa ova ideja, cijeli proces izrade vaze možeš pronaći na Papernstitch blogu.


- Od gumenih čizama možeš napraviti vlastiti kalić za cvijeće, a to će mamu koja voli `čeprkati` po vrtu posebno razveseliti. Ovo je vrlo simpatičan način za urediti cvijeće i posaditi ga, a više o ovoj ideji možeš pročitati na Homespun with love.


Za cool mame:

- `Survival kit` za mamu je idealna ideja kako razveseliti mamu. Mame rade puno toga za svoju djecu, ali i za cijelu obitelj stoga se podrazumijeva da ona mora preživjeti svu tu zbrku, a ponekad i gnjavažu. Na linku možete vidjeti kako se on može napraviti, a što ćete staviti u njega je individualan izbor jer svatko najbolje poznaje vlastitu mamu.


- Kutija ljubavi je ono što treba svaka mama, a ovo je dosta jednostavno i napraviti. U tu kutiju je moguće staviti bilo što što nas podsjeća na mamu ili na ljubav prema njoj. Primjerice, unutra mogu biti zajedničke fotke, neki predmeti i slične stvari. Najbolje od svega je to što je kutiju moguće obojiti onako kako želimo, a ovdje su ideje kako ju napraviti.


- Personalizirana kuharica je idealna za cool mame. Svaka mama zna kuhati, a kada ima vlastitu kuharicu to je još bolje. Izrada kuharice traje tri dana pa zato treba požuriti, a iako ovo nije nešto što možemo napraviti sami, nego kupiti, poklon je vrlo originalan. Cijena mu je 149 kuna, a može se naručiti ovdje.


- Srce držač za torbu je ono što treba svakoj ženi pa tako i mami. Često kada dođemo na neko mjesto poput kafića ili restorana nemamo mjesto gdje možemo odložiti svoju elegantnu torbu. Upravo u takvim situacijama je držač za torbu idealan. Može ga se naručiti ovdje, a košta 49 kuna.Za mame koje vole svijeće:

- Svijeće su uvijek savršen poklon jer njihov miris djeluje umirujuće, a i pružaju intimniju atmosferu prostora. Osim toga, vrlo ih je lako napraviti i ukrasiti. Slijedi jedna prilično laka ideja sa svijećom, papirom i akrilnim bojama koju možete pronaći na Come Together Kids! Premda su ovo ideje za djecu, mogu se primijeniti i na druge odraslije stvari.


- Ideja sa svijećama nikada ne manjka pa tako možete pronaći dosta toga na stranici WikiHow. Nekoliko je prijedloga, a valjda će vam se svidjeti neki od njih. Savjeti kako napraviti plutajuću svijeću se nalaze ovdje, a na sljedećem linku je pokazano kako napraviti mirisnu svijeću.


Za ljubiteljice čaja i kave:

- Vrijeme je da razmisliš o svim noćima koje je majka probdjela s tobom kada si bila mala i bolesna. Upravo zato joj se pokušaj odužiti nečime što će joj pomoći zadržati energiju koju ja gura kroz cijeli dan, a nema boljeg načina za to nego kroz kavu ili čaj. Upravo zato joj možeš napraviti slatke kutijice za čaj, a kako to učiniti pronađi na linku.


- Sudoku šalica s markerom je idealan poklon za mamu koja voli križaljke i sudoku. Ovaj poklon moguće je naručiti na linku, a košta 119 kuna.


Kozmetika kao idealan poklon:

- Moguće je napraviti vlastitim rukama balzam za usne, melem, labelo pa čak i ruž za usne. Stoga, na sljedećim linkovima se nalaze upute kako se to radi:

Kako napraviti melem za usne od kokosa

Kako napraviti sjajilo s okusom

Kako napraviti parfem s esencijalnim uljima

Kako napraviti cvjetni parfem

Kako napraviti kremu za noge i ruke

Kako napraviti losion za tijelo od naranče

- Kruto ulje za kupanje iz Lusha je idealan poklon za mamu koja voli mirisnu kupku. On košta 26 kuna, a pogledajte ga ovdje.


- Mame koje vole kupku koja miriše na jasmin će uživati u ovoj neobičnoj pjenušavoj kupki. Osim toga, ova kupka je višekratna, a i izgleda fora. Može se pronaći u Lushu po cijeni od 64 kune.Sve uspomene na jednom mjestu:

- Mame koje vole pisati i zapisivati važne događaje i slične stvari će uživati u ovim `dnevnicima` i rokovnicima. Ako je i tvoja mama jedna od `piskarala`, ovdje možeš pronaći kako napraviti slatki dnevnik.


- Uspomene s najdražeg odmora ili s nekog obiteljskog druženja koje će tvoja mama vječno pamtiti možeš staviti na jedno mjesto. Mamu možeš iznenaditi tako što ćeš u staklenu teglu staviti neke predmete koji bude te određene uspomene, ali i fotke. Kako to napraviti možeš pronaći ovdje.


- Ako se želiš okušati u izrađivanju vlastitog okvira za fotke, sada je pravo vrijeme. Fotka je isto oblik uspomene pa će to tvoju mamu jako razveseliti, a unutar okvira može biti i tvoja fotka. Ovdje je nekoliko primjera: kako napraviti origami okvir i kako napraviti okvir za slike od naočala.


Bez obzira na sve ideje koje smo vam dali povodom Majčinog dana, i sami znate da su nekada lijepa riječ, zagrljaj i čestitka dovoljni. Živjele mame!Foto: blogovi/WikiHow/marthastewart.com/lush.hr/poklonime.hr

I.P.

Pročitajte još:

Zanimljivosti o mamama i Majčinom danu

Majčin dan uz filmove

Nekoliko ideja za Majčin dan


majčin dan mama pokloni

Još vijesti