Slika nije pronađena

Nadamo se da niste zaboravili na Majčin dan ove godine, ali čak i ako jeste, tu smo mi da vas podsjetimo. Ovog tjedna u nedjelju, 10. svibnja, slavi se blagdan u čast majkama i majčinstvu – Majčin dan.

Mame nikada ne očekuju ništa, zato je svako iznenađenje koje prirediš svojoj mami još posebnije. Svake godine, druge nedjelje u svibnju slavi se Majčin dan, a ukoliko ti je to ove godine promaklo zbog korone i cijele situacije koja se događa u svijetu – podsjećamo te na vrijeme da stigneš još uvijek prirediti neko lijepo iznenađenje za svoju mamu. Ne trebaš uopće trošiti novac na skupe poklone ili razmišljati gdje i kako da odeš do dućana, sve što ti treba za ove ideje već imaš kod kuće, a mami će biti vrjednije od svih poklona. Donosimo ti 7 prijedloga kako iznenaditi mamu za Majčin dan!

1.Spremi joj doručak u krevet
Koliko je puta mama tebi nosila doručak/čaj/kavu/večeru u krevet? Sigurno bezbroj. Super je što Majčin dan pada na nedjelju pa jedna od gesta kojom ju možeš iznenaditi može biti doručak u krevetu. Spremi njen omiljeni doručak – jaja, sendvič, paštetu i kruh, hrenovke...što god često vidiš da mama jede ujutro ili znaš da joj je nešto omiljeno. Složi sve na tacnu, skokni do vrta po koji cvjetić za u malu vazicu i najvažnije – probudi se prije nje!

2.Pogledajte zajedno film
Ne možeš odvesti mamu u kino ili kazalište, ali možeš kod kuće složiti vaše malo kino. Pronađi neki film u žanru koji voli gledati, otvori kokice, pripremi dekice i zavuci se s mamom na kauč ili u krevet i uživajte u filmu. Nedjelja je pa će sasvim sigurno imati vremena za odvojiti dva sata za pogledati film.

3.Napravi spa dan
Mame uvijek nešto rade i zaslužuju odmor. Kreiraj kod kuće za mamu opuštajući spa dan. Maska za lice, masaža, pjenušava kupka i mamina omiljena knjiga...ovisno o tome što voli tvoja mama i što imaš kod kuće, složi svoju verziju spa dana. Opcija i kombinacija ima hrpetinu, slobodno se razbacaj s idejama.

4.Kuhajte zajedno
Mame koje uživaju u kuhanju bit će sretne jer te napokon zanima kako oguliti krumpir ili kako skuhati rižu. Pridruži se mami u kuhinji i avanturi zvanoj 'kuhanje ručka'. Pomoći ćeš joj, podružit ćete se i naučiti nešto novo. Kuhanje s takvim top chefom može biti odlično iskustvo i lijepa uspomena. Koliko god tebi ovo djelovalo možda bezveze ili glupo, tvojoj mami sigurno neće, dapače, bit će joj drago.

5.Odite u šetnju/vožnju biciklom
Uz hrpu obaveza koje imaš zbog škole, hobija i svih ostalih stvari koje ti se događaju u životu, kada si zadnji put prošetala s mamom? Ovo je nešto toliko jednostavno, a nikada ne nalazimo vremena. Sada je prava prilika da zaustaviš sve ostalo na koji sat i odvedeš mamu u šetnju obližnjom šumom ili se provozajte biciklima. Lijepa gesta koja te ne košta ništa.

6.Buket cvijeća (i/ili čestitka)
Ukoliko imaš cvjećarnu pokraj kuće ili imaš vrt u kojem ima cvijeća, iznenadi mamu malim i slatkim buketom cvijeća. Možeš se dogovoriti s tatom da zajedno ovo odradite i da ti on financijski pomogne. Kada se pojaviš pred mamom s malim buketićem i velikim osmjehom, budite sigurni, ostat će oduševljena. Uz buket ili umjesto njega, možeš napraviti doma i čestitku. Uzmi bojice ili stare časopise, bijeli papir, ljepilo, škare...baci se na izradu i napiši neku slatku porukicu unutra.

7.Kuponi za kućanske poslove
'Gratis pranje suđa', 'Pranje poda', 'Peglanje',... Sjeti se svih stvari koje tvoja mama svaki dan ili svaki tjedan radi po kući i stavi na kupone. Lijepo izreži komade papira, ukrasi ih, napiši na svakog za što služi, sve ih zaveži ukrasnom vrpcom i pokloni mami. Nemoj zaboraviti i koji zabavni kupon poput 'Zagrljaj' ili 'Odlazak u dućan po sladoled'. Prilagodi kupone svojoj mami i oduševi ju.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - wavebreakmedia

M.T.

Pogledajte još:

Za savršen Majčin dan – devet filmova koje možeš pogledati s mamom

Malo truda i još manje novaca: idealni pokloni za Majčin dan

Zanimljivosti o mamama i Majčinom danu

mama majčin dan pokloni iznenađenje geste

Još vijesti