Slika nije pronađena
Jesi li znala – Google zna sve što radiš, prati svako tvoje pretraživanje, tvoje lokacije, ukratko sve. Iako te možda ova informacija ne zabrinjava pretjerano, ipak razmisli - nije li pomalo freaky da ovaj servis zna o tvojim aktivnostima i interesima više od npr. mame i tate? Baš poput nekog velikog brata (Big Brother) na kojeg se nisi dobrovoljno prijavila...Brrrrr

Što si gledala na YouTubeu, koliko si puta (i što) guglala na Teen385, čije si fotke gledala na Faceu, gdje živiš, koji ti je broj telefona, sve su to informacije koje Google o tebi zna. I teško ga je u prikupljanju informacija o tebi zaustaviti.No ako si jedna od onih koji ne žele da ih Google nadzire i nameće im sadržaje (razmisli, pa kako Google zna da te trenutno baš interesira nova torba i sukladno s time, dok guglaš ili skrolaš po Faceu, baš `iskaču´ sponzorirane stranice s torbicama), ovo su neke od fora koje možeš iskoristiti kako bi smanjila Googleovo praćenje.1.
Na ovoj stranici, Google je izradio profil o tebi pa ti sukladno s time predlaže oglase bazirane na tvojim interesima. Isključi ih...

2. Google pamti sve što si ikada upisala i svaku glasovnu pretragu koju si naredila. Jezivo zar ne? Na ovoj stranici možeš provjeriti sve tvoje glasovne upite koji su pohranjeni na Googleovim serverima, preslušaj ih i ako misliš da je potrebno – izbriši.

3. Ako želite da Google što manje zna o tebi, svakako izbriši i povijest surfanja YouTubeom. Na stranici o vašoj aktivnosti na Googleu potrebno je kliknuti na tri točkice u gornjem desnom uglu i među ponuđenim opcijama izaberi - 'Kontrola aktivnosti'. Odaberi opciju da Google više ne prati tvoje aktivnosti na internetu, povijest pretraživanja i pregledavanja YouTubea, glasovne pretrage i slično.

4
. Kao što smo već naveli, uz ono što guglaš, Google zna i gdje se krećeš. Gdje si bila i kada, možeš provjeriti ovdje. Ako želiš obrisati te podatke klikni na ikonu kante za smeće u donjem desnom kutu karte, dok u donjem lijevom kutu možeš odabrati opciju onemogućavanja povijesti lokacija. Na taj ćeš način spriječiti Google u praćenju svoje lokacije.


Loading...Foto: Pixabey/ Google/ Giffy

S.T.R./ Dnevnik.hr

Grozne stvari koje sve cure rade u sobi – ali ne žele priznati

Koju boju vi vidite? Ova optička iluzija je zapalila internet

Bi li ovo prošlo kod vas? Cura nije mogla napisati zadaću pa poslala mail profesoru

Praćenje pretraživanje fore google

Još vijesti