Google

Google je najavio redizajn svoje tražilice koja će donijeti puno noviteta u njegovom daljnjem pretraživanju. Ovim novim promjenama žele doprinijeti vizualnijem pretraživanju Googlea uz razne nove mogućnosti gdje će on uz pomoć umetnute fotografije identificirati problem, odnosno pitanje na koje će onda ponuditi optimalno rješenje, ali to je samo jedna od brojnih novih opcija.

Jedna od najvećih promjena koje su najavili iz Googlea je da će biti vizualno prezentirani rezultati pretrage nakon što ćemo tražiti određeni pojam. On će prikazati nekoliko fotografija uz traženi pojam bez obzira na to jesmo li prethodno pritisnuli opciju 'Google Slike' ili ne. Osim toga, uz taj traženi pojam će automatski generirati opciju 'Stvari koje treba znati' unutar koje će izbaciti sve najsličnije informacije i izvore uz naš traženi pojam. Uz sve navedene, dolazi još mnoštvo mnogobrojnih opcija koje će nam olakšati pretraživanje određenih pojmova, ali definitivno jedan od zanimljivijih noviteta je taj da ćemo uz pomoć naše fotografije moći pretraživati na Googleu, odnosno on će na temelju naše fotografije prepoznati problem/pitanje te će automatski ponuditi rješenje.

via GIPHY

Odličan primjer za ovo je npr. fotografija sa slomljenim dijelom na biciklu na temelju koje će Google odmah shvatiti koji se točno problem pretražuje i na temelju njega će ponuditi potrebna rješenja. U svakom slučaju, dodatno će nam olakšati život!

Pogledajte još:

WhatsApp uvodi još jednu novu promjenu – sada možete birati tko će točno vidjeti jeste li dostupni

Nemoj se i ti zeznuti i googlati ove pojmove – ovih 8 stvari NIKAD ne upisuj u Google tražilicu

Postoji trik kako možemo vidjeti nečiji story na Instagramu, bez da ta osoba to zna

pretraživanje zanimljivosti noviteti tehnologija google