Google

I to iz različitih razloga. Nekada su to samo pojmovi pod kojima će ti izletjeti ilustracije koje će ti se urezati u mozak, a ne želiš da se to dogodi, a neki od tih pojmova će ti samo stvoriti dodatne probleme ako ih odlučiš googlati.

 

Google je najviše korištena tražilica na svijetu, no neke stvari ne biste trebali guglati. Popis koji ćete pročitati nastao je na temelju iskustava drugih korisnika, a uvijek je lakše učiti na tuđem primjeru, piše Index.hr. Stvari koje se nikad ne bi trebale naći u vašoj tražilici popisala je ekipa s Reddita, no neke stvari su previše eksplicitne da bi se prenosile. U svakom slučaju, ovaj popis će vam pomoći.

1.Fournier
Iako je to prezime NBA košarkaša Evana Fourniera, ne biste ga trebali guglati bez imena ispred njega. Njegovo prezime je stara francuska riječ za pekara, no i naziv za vrstu gangrene koja zahvaća genitalije. Upozoreni ste, ne želite to gledati.

2.Krokodil
Naizgled je riječ o bezazlenoj životinji i nama iz Hrvatske mogli bi se prikazati uglavnom takvi rezultati, no to je i ulični naziv za Desomorphine, derivat morfija s moćnim opioidnim učincima, koji se koristio kao zamjena za heroin u Rusiji i Ukrajini. Ta droga može skuhati kožu, izazvati infekcije tkiva i razna oštećenja na mjestu ubrizgavanja. Poznata je kao droga koja jede meso, a ime je dobila po tome što koža ovisnika izgleda kao ona krokodila.

3.Omiljenu hranu
Ovdje nije ništa gnjusno. Samo ćete biti gladni kad pogledate savršene fotografije jela na koje vam i inače cure sline.

4.Ličinke koje se razvijaju u ustima (Mouth larva)
Kako piše jedan redditor, on je tražio ličinku moljca, no zbog tipfelera je ugledao nešto gnjusno.

5.Google
Samo ćete se naći u jednoj beskonačnoj petlji. Kad proguglate Google, dobit ćete opet - Google. Šokantno. Ako ste među onima koji u URL polje ukucavaju Google kako bi došli do tražilice, uštedite si vrijeme i tipkanje. URL polje samo po sebi je tražilica.

6.Svoju e-mail adresu
Mogli biste se dobro prestrašiti kad vidite gdje ste je sve ostavljali. Ako se bojite da ste hakirani, to možete provjeriti na stranici haveibeenpwned.com, piše Index.hr.

7.Harlekinova ihtioza
Riječ je o teškoj genetskoj bolesti kod koje se djeca rađaju s kožom omotanom bijelim pločicama kože između kojih su pukotine. Zbog pukotina njihova je koža podložnija infekcijama te je potrebna stalna njega. Bolest je nekoć bila smrtonosna, no s poboljšanjem neonatalne njege broj preživjelih se povećava, piše Indy100.

8.Svoje simptome
Ako se bojite da ste bolesni, idite liječniku. Google će ti uvijek reći isto - imaš opasnu bolest i još mjesec dana života.

Foto: Unsplash - Amelia Bartlett

Izvor

Pogledajte još:

Velika internet debata: Koje su boje tenisice s fotke koju je objavila Billie Eilish? Nitko ne zna [FOTO]

Je li ovo san ili stvarnost? Na internetu se pojavila fotka bijele Nutelle i sada ju svi žele probati

Novi test koji je zaludio internet: Kakvu energiju ima tvoje ime? Svačije isijava drugačiju

google pretraživanje googlanje tražilica pojmovi ne googlaj

Još vijesti