Slika nije pronađena

Postoje određeni problemi za koje mislimo da će prestati nakon što prestanemo biti tinejdžeri, ali nažalost te stvari nas prate kroz cijeli život.

Pomiješani osjećaji, podivljali hormoni i prištići su samo neke stvari koje obilježavaju razdoblje adolescencije. Ako si mislila da će cijela drama puberteta prestati kada izađeš iz teen godina – prevarila si se.

Loše vijesti su tu- prištići nas prate kroz život, prijateljske drame ne prestaju ni s 20 godina, a umijeće flertanja se baš i neće poboljšati.

No, ne beri brigu jer ćeš se naučiti nositi sa stvarima koje će te mučiti i nakon puberteta, a ovo su neke od njih:

Promjene raspoloženja

U jednom trenutku si sretna i euforična, a u drugom totalno u bedu i tako u krug. Promjene raspoloženja obilježavaju pubertet, ali one nekada ne prestanu niti kada odrastemo. No, kasnije se naučimo kontrolirati i `duboko disati`.


Prištići

Borba s prištićima za neke osobe prestane čim izađu iz puberteta, a za neke traje cijeli život. Ovo se posebno odnosi na cure jer one se nažalost s prištićima nose cijeli život u vrijeme PMS-a.


Bolne grudi

Tijekom puberteta djevojke često osjete bol u grudima što je normalno, ali nekada se tijekom života ta bol povremeno vrati. Znamo se pitati što nam to naše tijelo poručuje i zašto je to tako iritantno.Drama s prijateljima

Zamisao o tome da kada jednom odrastemo će se svi smiriti i biti `normalni` se treba odmah rasplinuti. Drame s prijateljima mogu trajati vječno pa čak i kada imamo 25 godina.


Menstrualna bol

Cure, žao nam je, ali menstrualna bol ne jenjava nakon izlaska iz puberteta. Možda se postaje lakše nositi s boli, ali ona je sasvim jednaka.


Ljubav na prvi pogled

Instantno zaljubljivanje u nekoga je uglavnom karakteristika puberteta, ali događaju se takve situacije i kasnije. Vjerovali ili ne, nekada ne treba puno da nas netko osvoji. Odrasli ljudi jednako nemaju pojma što raditi u ljubavi baš kao i tinejdžeri.


Vještine flertanja se ne popravljaju

Flertanje i zavođenje nam je skroz neugodno kada smo tinejdžeri, ali to ne postaje ništa vještije ni kada smo odrasli. Ako misliš da će tvoj izlazak iz puberteta biti čarobni štapić koji će ti podariti vještine flertanja – varaš se.

pubertet tinejdžeri adolescencija problemi

Još vijesti