Slika nije pronađena
Možda će ti zvučati kao klišej, ali djetinjstvo je stvaaaaaarno najbolji dio našeg života. Bez velikih briga, uz bezbrižnost i pomoć roditelja, nema ljepšega nego biti dijete. I vrijeme je da to počneš cijeniti.

Za nekoliko godina više nećeš biti tinejdžer, a tvoj život promijenit će se za 180 stupnjeva. Pogledaj što više nikad neće biti isto kad jednom odrasteš...

1. Tvoja koža više brzo ne zacjeljuje

Sad još možeš 'preboljeti' prištić za nekoliko dana i izgledati kao da ničega na licu nije ni bilo. Uživaj u tome! Nakon što izađeš iz puberteta, tvoje lice više se neće toliko brzo regenerirati, a svi prištići mogli bi se pretvoriti ili u bolne akne ili ostaviti ožiljke na tvom licu. I da, pripremi se i na celulit.

via GIPHY


2. Metabolizam će ti usporiti

I dok trenutno možeš jesti pizze koliko ti srce poželi ili ustati usred noći i zaputiti se prema frižideru bez straha od debljanja – uživaj u tome dok traje. Jer neće još dugo. S godinama naš metabolizam polako usporava, a zbog toga se i kilogrami sve lakše i brže nakupljaju.

via GIPHY


3. Nema više hrane koju ne moraš platiti

Dođeš doma iz škole, na stolu te dočekaju skuhani ručak i palačinke s čokoladom za desert?! Od toga se nakon puberteta možeš slobodno oprostiti. Mamina kuhinja je nešto u čemu sad možeš najviše uživati pa jedi do mile volje!

4. Više nikad nećeš nositi odjeću koju sama nisi platila

Odjeću koju sada nosiš vjerojatno su ti kupili tvoji roditelji ili si ju naslijedila od svoje starije sestre. Nakon što prestaneš biti tinejdžerica, više nikad nećeš moći nositi odjeću za koju nisi prethodno morala platiti, I TO DOBRO.

via GIPHY


5. Računi, računi, računiiii!

Sigurno te ni ne zanima previše kolike su režije kod tebe doma, ali vjeruj nam da će te to za deset godina itekako zanimati. Neplaćanje računa je definitivno jedna od najboljih stvari kad si još dijete pa zato uživaj... :P

via GIPHY


6. Nema više škole

Iako te škola, učenje, pisanje zadaća i rano ustajanje da stigneš na prvi sat sad možda dobro živciraju, vjeruj nam kad ti kažemo – nema ničeg ljepšeg od školskih dana! Jednog dana skužit ćeš o čemu govorimo.

7. Nema više spavanja popodne

Haha, nekad su nas tjerali da spavamo popodne, i to smo mrrrrrzili više od ičega. Danas bi nam jedan popodnevni spavanac stvarno dobro došao, kad bismo za njega našli barem malo vremena.

via GIPHY


8. Više nemaš ispriku da si 'samo dijete'

Kada napraviš neku glupost, često se izvučeš uz opasku 'ma, ona je još samo dijete'? Vjeruj nam, to ti neće još dugo prolaziti. Kad odrasteš, morat ćeš odgovarati za svoje postupke i nitko te neće opravdavati, čak ni tvoja mama.

9. S obiteljskim ljetovanjima je gotovo

Sjećamo se koliko smo nekada mrzili ići sa starcima na more, nedostajali su nam naši frendovi i jedva smo čekali da se vratimo doma... E, pa radije uživaj u obiteljskim putovanjima jer jednoga dana itekako će ti nedostajati.

via GIPHY


10. Nema više darova od Djeda Mraza

Da, to ti je valjda i samoj jasno. I Zubić Vilu isto možeš zaboraviti. Mi već jesmo.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Devet stvari koje muče svaku tinejdžericu – zbog njih je curama teže nego dečkima

Obiteljski problemi u životu svakog tinejdžera - što kad starci i ti jednostavno niste na istoj valnoj duljini?

Tinejdžeri otkrili što je za njih danas fora i bez čega ne mogu zamisliti život

tinejdžeri pubertet zabava

Još vijesti