Slika nije pronađena

Ako misliš da pretjeruješ jer si nesigurna oko različitih stvari, nisu ni dečki ništa bolji. Razlika je samo što oni to ne otkrivaju. Činit će se da nemaju nikakve brige na ovom svijetu, ali u glavi će im se zapravo vrtjeti sve i svašta.

I naravno da neće priznati da ih ove stvari potajno zabrinjavaju. Dečki većinom ne vole pričati o osjećajima i stvarima koje ih čine nervoznima i nesigurnima, ali ako zbog toga misliš da su puni samopouzdanja, varaš se. Naravno da i dečki brinu o različitim sitnicama, a ovo su samo neke od njih koje će zabrinjavati najveći broj pripadnika muškog spola.

1.Kosa
Koliko god cure brinule o svojoj kosi, nisu ni dečki daleko. Svi znamo barem jednog dečka koji posvećuje više pažnje kosi nego mi same. Slaganje frizure nekada dečkima traje toliko dugo da bi pomislili kako imaju dugu kosu do poda, a ne par centimetara. Žele izgledati što je bolje moguće, i u tome nema ništa loše, a kosa je jedna od onih stvari koju će svi prvo uočiti i zato žele da izgleda što bolje. Da ne spominjemo i činjenicu da dečkima krenu ćelaviti brzo, neki čak već u 20-ima, što im je još samo dodatan izvor stresa.

2.Visina
Još jedna slaba točka u životima dečkiju je visina. Žele biti visoki, jer cure većinom naginju dečkima koji su viši od njih, a i ako su niski, tu su konstantna zezanja u školi. Ovo je jedna od stvari na koju ne mogu utjecati. U trenutku kada drugi dečki u razredu krenu biti viši od njih, a oni u vrsti na tjelesnom kada se slažu po visini završe na kraju... Dečkima je visina bitna i nitko ih ne može uvjeriti u suprotno.

3.Dlake na licu (brkovi, brada)
Brkovi i brade se smatraju odlikom pravih muškaraca, kako se onda ne bi dečki brinuli i oko ovoga. Od trenutka kada im krenu izbijati prve dlake na licu na koje su onda ponosni više nego na bilo što drugo, do trenutka kada uzgoje pravu 'mušku' bradu – dečkima su dlake na licu bitne i oni koji ih nemaju ili im ne rastu kako bi htjeli, osjećat će se nesigurno.

4.Bivši dečki cure koja im se sviđa
Nisu cure jedine koje se zabrinjavaju zbog bivših ljubavi. I dečke ova stvar jednako muči, pogotovo ako se radi o nekome s kime je cura koja mu se sviđa bila dulje u vezi ili ako je to netko o kome cura uopće ne priča. Hoćeš li ga uspoređivati s bivšim i hoće li moći biti bolji od njega? Kako da ga pobjedi i bude bolji?

5.Ruke
Presvijetle, pretanke, premalo ili previše dlaka? Kako znati kakve su ruke dovoljno dobre za cure? Ovo je jedna od onih stvari na kojima se, za razliku od visine, može raditi i promijeniti. Ako ih neki dio tijela posebno zabrinjava, to su ruke.

6.Planiranje prvog dejta
Puno cura će na pitanje 'Gdje želiš ići?' ili 'Gdje želiš sjesti?' najčešće odgovoriti 'ma svejedno'. I tu ostavljaju dečke s hrpom upitnika iznad glave. Žele da prvi dejt bude super, da se zabave i da osvoje curu, ali kako ako ona na sve odgovara nejasnim odgovorima. Kako pogoditi pravi prvi dejt i kako ju osvojiti je nešto oko čega će hrpa dečkiju razmišljati i razmišljati. Stalo im je i žele da bude uspješno. Jednako su nervozni i zabrinuti na dejtu koliko i ti.

7.Kako biti pravo muško
Isto kako cure s društvenih mreža sa svih strana 'napadaju' fotke influencerica koje izgledaju top, tako dečke napadaju poruke kako biti pravo muško. S jedne strane se govori da trebaju pokazati osjećaje, biti dragi, nježni i brižni, a s druge strane, da trebaju biti i snažni muškarci, ne biti emotivni mekušci i uz to sve, cure onda još cijelo vrijeme padaju na 'zločeste' dečke. Što sada? Zbunjenost na vrhuncu.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Krakenimages.com

M.T.

Pogledajte još:

Ovako se NE osvajaju cure! Pet najčešćih greški koje dečki rade kada prilaze curi koja im se sviđa

Ovo im neće promaknuti! 11 malih stvari koje dečki primjećuju čak i kad misliš da nije tako

O čemu on to razmišlja dok se ljubite? Ovih sedam stvari se dečkima vrti po glavi

Dečki stvari koje ih muče razmišljanje Nesigurnosti zabrinjavanje