Dečko

Obično dečke doživljavamo kao pune sebe i da ih nije briga što drugi misle o njima. E pa to nije točno. Itekako ih je briga, pogotovo kada im se neka cura sviđa. Žele ju šarmirati i svidjeti joj se, a zbog ovih stvari misle da će ostaviti loš dojam.

Cure više pričaju o svojim nesigurnostima i otvorenije su po tom pitanju, dok dečki šute. Zato se može činiti kao da oni ni nemaju nesigurnosti, ali to je daleko od prave istine. I njih muče stvari vezane za to kako izgledaju i kakav dojam ostavljaju. Možda to neće uvijek otvoreno priznati, ali puno puta ipak nemaju toliko samopouzdanja koliko ti misliš da imaju. I to je skroz u redu. A koje su to nesigurnosti koje njih posebno muče kada pokušavaju osvojiti neku curu i svidjeti joj se? Ima ih nekoliko. Neće svaka od njih mučiti svakog dečka, ali to su one stvari za koje se najviše boje da će biti deal breakeri.

1.Želi te pozvati na dejt, ali nema toliko novaca da uvijek može sve sam platiti
Jednako kako ti imaš džeparac, tako ga ima i on. Pogotovo ako je još u srednjoj školi ili na faksu. Čak i da ima studentski posao, a na njima se ne zarađuje toliko puno novaca. Nekada bi on možda i htio da se češće vidite ili te pozvao na neki kreativniji spoj. Problem je što se i dalje očekuje da će dečko biti taj koji će sve platiti, a za mnoge to ipak nije izvedivo i to im je trošak koji si nekada ne mogu dopustiti.

2.Ide u strukovnu srednju ili radi neki poslić gdje zarađuje minimalac
Svi se žele pokazati u što boljem svjetlu i izgledati drugima pametniji i uspješniji. Još jedno staromodno razmišljanje koje je živo i danas je da se od dečka očekuje da on bude taj koji zarađuje više i koji ima bolji posao. Što neće uvijek biti slučaj. Ako ideš u „bolju“ školu od njega, teži fakultet ili zarađuješ više na svom posliću sa strane, to bi mu mogao biti udarac za ego.

cura i dečko Nesigurnosti s kojima ćeš si uništiti vezu: 5 stvari zbog kojih se brineš i stvaraš problem gdje ga nema

3.Nije jako visok i nema pločice na trbuhu
Nekim curama ovo nije bitno, ali nekima i je. Postoji očekivanje da će dečko koji je visok, taman i mišićav biti ono što svi žele i da će se onda smatrati zgodnim. Iako je to neka slika koju je društvo izgradilo o tome kako izgleda savršen dečko, to nije mišljenje nužno svake osobe. Neće svaka cura pasti na isti tip dečka. Međutim, većina njih ima upravo zbog toga nesigurnosti. Visina pogotovo. Misle da se neće svidjeti nekome jer nemaju 180 centimetara minimalno.

4.Boji se da će izvaliti nešto glupo i da ćeš ti misliti da je glup
Jednako kako se ti bojiš na spoju da ćeš izvaliti neku glupost i osramotiti se, isto misli i on. I on želi ostaviti dobar dojam, ali se boji da ne kaže nešto zbog čega ćeš pomisliti da je idiot bez mozga.

Djevojke Cure misle da su zbog ovih 12 stvari manje privlačne dečkima – ali oni su potvrdili da to nije istina

5.Kako uletjeti curi
Uletavanje, bilo uživo ili na nekoj aplikaciji ili društvenoj mreži, nije lako. Iako se očekuje od dečki da budu ti koji će prvi ostvariti kontakt, nije im to uvijek tako lako. Cure odbijaju hrptinu dečki upravo zbog lošeg uleta, jer je neki loš, cringe, dosadan, prenapadan… Započeti razgovor s nekim novom i odraditi to što bolje je nešto što im tjera strah u kosti.

6.Ako ga tražiš pomoć, a on ne zna kako ti pomoći
Dečki nekada sami sebe doživljavaju kao da moraju biti tvoj princ na bijelom konju. Trebaju te spasiti jer si ti „dama u nevolji“ i pomoći ti s problemom koji te muči. Nekada to mogu, a nekada i ne mogu. To im je još jedna nesigurnost. Žele pokazati da se na njih možeš osloniti i pomoći ti s čim god treba, a kada ne znaju kako, malo paničare jer se boje kako će to tebi izgledati. Iako ti to uopće nećeš doživjeti toliko dramatično koliko će oni.

7.Ljube li se dobro
Poljubac, pogotovo kada je prvi, može biti nešto oko čega će biti nesigurni. Ljubi li se uopće dobro i hoćeš li ti misliti da se dobro ljubi ILI kada je pravo vrijeme da te poljubi. Mogu biti nesigurni oko svog iskustva u ljubljenju i hoćeš li ti biti oduševljena s njegovim poljupcem, jednako kao i ti. Velik je to stres!

Dečki Nesigurnosti veza cure brige zabrinjavanje Izgled

Još vijesti