Slika nije pronađena

Čak i kada je u vezi sve kako treba, ne svađaš se s dečkom i naizgled nema nikakvih problema, curama se i dalje po glavi vrte mogući grozni scenariji koji bi se mogli dogoditi. Postoje neke nesigurnosti koje ima najviše cura.

Nemoj misliti da si jedina koja se zabrinjava oko 'gluposti'. Puno cura ima u glavi stvari koje ih muče kada su u vezi, čak i kada je ta veza sretna i sve je u najboljem redu. Nekada si jednostavno ne možemo pomoći i prevlada ona naša negativna strana. Nije neobično da se zabrinjavaš oko ovih stvari, jer one su zajedničke velikom broju cura. Pogotovo ako si u prijašnjoj vezi imala neko loše iskustvo. Na Redditu je jedna djevojka pitala druge da joj ispričaju svoje najveće nesigurnosti kada su u vezi i ovo su oni odgovori za koje je ispalo da muče najviše ljudi.

1.Da će nas dečko prevariti

Najviše se cura zabrinjava oko toga da će biti prevarene. Nikada ne znaš kada će se pojaviti neka bolja ili ljepša od tebe koja će osvojiti tvog dečka i u nekom trenutku slabosti i nerazmišljanja, prevarit će te. Ne mora prevara biti u smislu da će poljubiti nekoga ili nešto više, već i da se dopisuje potajno s njom i šalje zavodničke poruke.

2.Da nikada nećemo biti dovoljno dobre

Ovo proizlazi iz nedostatka samopouzdanja. Kada te netko odbije ili ti istakne neke tvoje mane i nedostatke, samo ćeš njih početi primjećivati na sebi. U nekom trenu možeš i početi misliti da nikada nećeš pronaći nekoga tko će te cijeniti i ponašati se prema tebi kao prema princezi. To sigurno nije istina!

3.Da smo nekome samo 'sigurna opcija'

I da će ih ta osoba odmah otkantati ako se dogodi da ona cura koja im je prva opcija slučajno postane solo ili pokaže interes za njih. Nitko ne želi biti B opcije i ne bi niti trebala biti u vezi s nekime tko dopušta da se tako osjećaš.

4.Da smo smetnja i naporne

Obično su cure te koje su malo više needy i koje će se uvijek htjeti vidjeti, provesti još malo vremena zajedno, stalno se čuti… I to je ono što neke muči. Boje se da će u nekom trenutku postati dečku prenaporne i too much.

5.Da se dečko zaljubio u verziju nas koja nije realna

Kada se počnemo viđati s nekim uvijek se trudimo pokazati u što boljem svijetlu, a nekada u tome malo i pretjeramo. Onda krenu brige: 'hoću li mu se sviđati i kada skinem šminku?' ili 'hoću li biti jednako zanimljiva i ako zna da ipak ne volim horore?'. Ovo je nesigurnost koja se pojavljuje samo na početku odnosa.

6.Da se nećemo nikome sviđati jer smo niske ili ravne

Nesigurnosti oko fizičkog izgleda su uz varanje jedna od onih koju ima najviše cura. Pogotovo one cure koje su niske i koje nemaju toliko obline, zbog čega mogu u svojoj glavi izgledati 'muškasto'. Nitko nije svačiji tip i nitko se ne sviđa svima, ali pojavit će se kad-tad netko kome ćeš se sviđati baš ti.

7.Da ćemo potrošiti mjesece ili godine na nekoga tko će nas onda ostaviti

Stvar s vezama je da nikada ne možeš znati koliko će trajati. Možda mjesecima, možda godinama, a možda i zauvijek. Svi bi najradije da veza u kojoj su nikada ne pukne, ali čak i one koje se čine najsavršenije puknu kao balon. Na ovo ne možeš toliko utjecati jer nekada ljudi prerastu jedno drugo ili se veza nađe pred zidom.

8.Da će nas dečko samo iskoristiti

Bilo zato što mu je u tom trenutku dosadno ili zato jer samo želi seks. Pogotovo ako znaš da si inače naivna osoba koja prelako vjeruje ljudima. Kada ti se ovo jednom dogodi, svaki put će ti se kasnije pojavljivati ista sumnja.

9.Da smo previše osjećajne

Cure su osjećajnije od dečkiju – ili se oni samo vole praviti da nemaju osjećaje. U svakom slučaju, još jedna nesigurnost koju imaju djevojke je da se boje kako će prebrzo reći 'volim te' ili da će prebrzo podići vezu na sljedeću razinu. Jer nekada kada upoznamo osobu koja nam je baš sjela, imamo osjećaj da ih znamo godinama, a ne samo par mjeseci. I onda se počnemo bojati da ćemo svojim ponašanjem otjerati tog dečka.

Pogledajte još:

Nemoj pasti na ove fore: Stvari koje će dečki reći SAMO kako bi te odvukli u krevet

Nisu svi materijal za vezu – ovih 12 znakova pokazuje da nije ni osoba koja se tebi sviđa

Zašto se cure nekada ne žele ljubiti? Donosimo 6 opravdanih razloga

veza zabrinjavanje ljubav dečko Nesigurnosti

Još vijesti