Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori', a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

Bio je to raznolik tjedan, a u nastavku vam donosimo pitanja koja ste najviše čitali i oko kojih ste žustre rasprave vodili...

1. Duhovna povezanost?

Pozdrav, imam jedan poseban, zbilja poseban, osjećaj prema jednoj maloj maci koja živi kod djeda i bake. Naime, tamo gdje djed i baka žive ima puno mačaka koje zapravo nisu ničije jer idu od jednog dvorišta do drugog, ali najviše vremena borave u njihovom dvorištu i tamo najčešće spavaju. Postoje i ta tri mala mačića od kojih sam jednu odabrala, ali imam osjećaj da je i ona mene. Kad ju stavim u krilo ona se prvo malo igra sa mnom pa zaspi, ali me često pogleda u oči i par puta mijaukne kao da mi nešto govori. Znam da je to često kod mnogih mačaka, ali želim napomenuti da su to ulične mačke, dakle nisu u nekom doticaju s ljudima baš. Postoji li mogućnost da imam neku duhovnu povezanost s njoj ili haluciniram?

Neki od vaših odgovora:

AngeloCustode: Ne bih baš to nazvala nekom 'duhovnom' povezanošću, ali nešto sigurno je. Ja sam imala isto jednog mačka, znao me svaki dan čekati kad bih dolazila kući iz škole. Znao je točno vrijeme i mjesto na kojem prelazim cestu. Nije bilo večeri, a da me nije dočekao. Znao je prepoznati kada sam tužna, bio bi oko mene i pokušavao me razvedriti. Razbolio se netom prije mog rođendana i taman kad sam mislila da mu je bolje, umro je na moj rođendan, nekoliko sati prije nego što sam došla kući. Imala sam puno mačaka poslije njega i sada imam, ali niti jedna nije kao on.

Di_No: Tako sam ja dobio svog psa jer sam često išao kod susjeda kad sam bio mali i onda, kad se njihov pas okotio, dali su mi štenca koji se najviše igrao sa mnom, puzao do mene i tako to. Ali i dalje ne mogu povezati duhovnost sa životinjama. Prije bih rekao da imaš taj osjećaj jer želiš imati tu životinju i onda svašta pomisliš. Mislim, ako se igraš s tom mačkom onda te vjerojatno voli, ali nije to nikakva duhovnost.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


2. Weird

Bok! Možda će ovo pitanje biti malo čudno, ali mene zanima je li moguće da živim bez ikakve ljubavi prema nekoj osobi? Ne želim se zaljubiti i ne želim biti ni s kime jer ne vjerujem u ljubav, niti trajnost ljubavi. Smatram da su to, u današnje vrijeme, samo hirovi i da prava ljubav ne postoji i ne znam je li moguće odstraniti potrebu da volim nekoga? Možda zvuči glupo...

Neki od vaših odgovora:

Di_No: Neki ne vjeruju u boga, neki u ljubav. Svatko ima neku svoju viziju svijeta koju ti mi ne možemo promijeniti. A nešto raditi na silu iako ti neće pomoći u životu je glupo po meni.

T_h_o_r_d_i_a: Da, moguće je.


Bok svima! Bez osuđivanja pliz, samo tražim mišljenje. Znači, imam 17 godina i imam dečka već dvije i pol godine. Uglavnom, osjećamo se spremnima za naš prvi put, ali postoji mali problemčić. Naime, mene je jako strah i jako mi je neugodno što imam velike male stidne usne. Bojim se da se to njemu neće svidjeti i da više neće uživati sa mnom. Molim pomoć, kako se riješiti straha?

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Prvi put

Neki od vaših odgovora:

ivan995: Dečko će te voljeti bez obzira na tvoje mane. Ako bi mu to smetalo onda to nije pravi dečko za tebe. Kakva si, takva si i nemaš razloga za strah.

soulart: Mislim da je za vas dvoje prerano da imate odnose jer si još maloljetna i može toliko toga poći po zlu ako se ne čuvate. Slažem se u potpunosti s Ivanom, jer ako ste zajedno već skoro tri godine, on bi te trebao prihvatiti i voljeti onakvu kakva jesi, nebitno imaš li kriv nos ili nešto sasvim drugo. Ako se osjećaš spremnom, napravite to, ali se pazi!

Artisticsoul: Po mom mišljenju je normalno da si nervozna jer se 90 posto ljudi tako osjeća prije prvog puta i mislim da to nije ništa neobično. Ako si spremna samo se opusti! Iz osobnog iskustva znam da izgled vagine uopće nije bitan. Barem meni, a sad ima svakakvih dečkiju. Ako ste zajedno toliko dugo znači da je vaša veza dubokoumnija i da nije toliko zasnovana na fizičkoj strasti. Ma, bitno je da ti se dogodi onaj klik i nakon toga nije bitan fizički izgled. Samo polako i sretno u vezi!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Ruganje zbog marke odjeće, izgled vagine i mjesečnica s 11 godina su najčitanije teme tjedna

Prijatelji s povlasticama, kako se nositi sa smrti ljubimca i skidanje kilograma su najčitanija teme tjedna

Dečki i briga oko njihove visine, najteži razred srednje i kako upoznati ljude online su najčitanije teme

pitanja duhovna veza savjet bez ljubavi odgovori prvi put Pitanja i odgovori najčitanija pitanja

Još vijesti