Slika nije pronađena

Koja je aplikacija za uređivanje fotki najbolje je teško pitanje. Svakome  je bitno nešto drugo kod uređivanja i neće nam svima biti ista top. Zato ti donosimo listu od 7 aplikacija za uređivanje selfija i svih ostalih fotki koje bi te mogle oduševiti, a koje su besplatne.

Uređivanje fotki za objavu na društvenim mrežama, selfiji za na storyje, pa čak i fotke za poslati simpi ili frendicama...aplikacije za uređivanje fotki dobro dođu u različitim situacijama. Nekada trebaš popraviti svjetlinu ili boje, a nekada fotki nedostaje baš neki dobar filter. Ovo su aplikacije koje će pokriti sve što ti može zatrebati. Lako ćeš se snaći u njima, i sve su besplatne. Jedina negativna strana je što ti neke neće dati da koristiš baš sve opcije koje nude jer traže da dodatne stvari platiš, ali svejedno možeš iskoristiti ono što daju besplatno. Evo o kojim se aplikacijama radi:

1.VSCO

Ovo je jedna od tih aplikacija koje su besplatne, ali ne dozvoljavaju da koristiš sve opcije koje nude ukoliko ne platiš dodatno. Pa ipak, čak i bez toga, možeš pronaći dosta filtera za korištenje. Ovo je ona aplikacija u kojoj je naglasak na VSCO filterima koji daju tvojim slikama na 'instagramičnosti'. Osim filtera, ima i sve druge opcije koje ti trebaju za uređivanje, od izoštravanje fotke preko sređivanja kontrasta do smanjivanja i pojačavanja tonova boja. Iako svi filteri nisu besplatni, ono što i mi sami radimo je da, fotku kada urediš po želji, ako ne možeš spremiti jer koristiš filter koji nije free, jednostavno screenshotaj i tako spremi.

2.Snapseed

Jedna Googlova aplikacija koje je top i koja ti je i više nego dovoljna ako samo želiš uređivati svoje fotke, bez dodavanja raznih filtera. Tvoje će fotke izgledati profi uređene, a i vrlo je jednostavna za snaći se. Tu su različiti alati koji su najpotrebniji, tipa za svjetlinu ili kontrast, a i ima i opciju da prilagodiš po svojoj želji samo neki dio fotke. Možda želiš pojačati boju haljine koju nosiš, ali ne i ostatka fotke ili izoštriti neki detalj – ovdje ćeš to moći. Naravno da ima i nekoliko filtera, ali ako su filteri ono što tražiš, ovo neće biti aplikacija za tebe. Tu je naglasak na baš uređivanju fotki.

3.Adobe Lightroom – Photo Editor

Za one koji žele da im fotke na Instagram profilu ili fotke općenito izgledaju najbolje moguće i vole uređivati fotke da izgledaju što profesionalnije bez ludih filtera, ova je aplikacija savršena. Ova aplikacija nudi prilagođenu verziju Adobe Photoshop Lightrooma za laptop. Uz nju ćeš svoje fotke s moba pretvoriti u prava fotografska umjetnička djela. Ima različite alate koji ti daju mogućnost mijenjanja svakog mogućeg detalja na fotki. MEĐUTIM, kao i kod VSCO aplikacije i ova ne nudi sve besplatno. Kako bi otključali sve opcije treba uzeti premium pretplatu, što nikako nije nešto što preporučujemo ukoliko se ne želiš ozbiljnije baviti fotografijom.

4.Glitch

Ovo je aplikacija koja će učiniti da tvoje fotke odskoče naspram tuđih. Ima filtere i alate koji će od najobičnije i dosadne fotke napraviti ludnicu. Osim fotki, s njom možeš uređivati i videe, primjerice za TikTok. Ovo je jedna od aplikacija za koju se može reći i da je zabavna. Izgubit ćeš se u svim opcijama koje nudi. Fokusirana je na neobičnije filtere zbog kojih će tvoje fotke izgledati kao da imaju neku tehničku grešku (glitch). Istražuj što sve nudi, nećeš požaliti ako ju skineš na mob.

5.Fotor Photo Editor

Ako ne želiš imati hrpu različitih aplikacija za uređivanje fotki na mobu, onda je ovo jedna koja će ti biti dovoljna. Ima sve što će ti trebati za urediti selfije i fotke, ako nisi fan filtera već ti samo treba nešto za čisto uređivanje. Ima alate za uređivanje i uljepšavanje fotki, ali nema lude filtere kao primjerice Glitch aplikacija niti nešto što će tvoju fotku učiniti zabavnijom.

6.B612

Ovo je najzabavnija aplikacija za uređivanje slika koja postoji, ne pretjerujemo. Zabavni filteri kakve ne znamo gdje drugdje naći toliko njih na jednom mjestu, a preko nje možeš i fotkati nove fotke. Ljudi su oduševljeni njome i apsolutno je jasno zašto. Odlična je, smiješna, slatka, sve u jednom. Ima različite naljepnice i dodatke za ukrašavanje fotki, ima efekte za uljepšavanje, filtere za različite kategorije fotki – od selfija, fotki hrane, prirode..., a možeš s njom raditi i zabavne videe.

7.Retro Cam

I za kraj, naš osobni favorit za koji morate znati ako već ne znate, Retro Cam. Ako voliš fotke koje imaju onaj neki retro štih, retro boje, kul izgled – sve to ima u ovoj aplikaciji. Ima puno filtera, kao i različitih varijacija istog filtera. Možeš u njoj i standardno urediti fotku prije nego ju kreneš provlačiti kroz filtere. Ova aplikacija je otkriće za sve one koji vole fotke uređene u stilovima kakve nudi.

Foto: Shutterstock.com - Roman Samborskyi/ Google Play

M.T.

Pogledajte još:

TikTok više nije najpopularnija aplikacija - jedna se zadnjih mjeseci skidala puno više!

Ono kad si ne možeš priuštiti #nofilter – najbolje aplikacije za uređivanje fotki za Instagram

Mobilne igrice nisu zaboravljene! Ovo je sedam najzaraznijih koje trebaš skinuti ASAP

fotke aplikacije instagram mobitel uređivanje fotki

Još vijesti