Slika nije pronađena

Ne smiješ zaboraviti na redovito čišćenje svih pomagala kojima se koristiš pri šminkanju, kako kistova, tako i beauty blendera. Osim što je to bitno radi higijene, nećeš morati toliko često kupovati nove.

Poznata spužvica za nanošenje make up-a svaki put kada je koristiš upije malo proizvoda, zato je bitno redovito je prati. Kako bi izgledala kao nova, možeš svoju beauty spužvicu oprati na jedan od ova tri načina, koji god ti najviše odgovara. Nijedan od načina nije kompliciran, neće ti uzeti puno vremena, a sigurno i sastojke koji će ti trebati imaš već kod kuće.

1. Čišćenje beauty blendera sapunom


Kada je situacija kritična i više ne vidiš ni originalnu boju svog beauty blendera koji je postao smeđe puderaste boje, vrijeme je da posegneš za krajnjim rješenjem – sapunom. On će očistiti i najtvrdokornije mrlje, a možeš koristiti i tekući sapun, kao i onaj u kamenu, koji god imaš kod kuće.

A evo i kako:

1. korak: Najprije dobro namoči beauty blender pod tekućom vodom.

2. korak: Ako koristiš tekući sapun istisni malo direktno na spužvicu i zatim je dobro izmasiraj, pritišći i trljaj o dlan ruke. Na taj će način sva nečistoća izaći iz spužvice. Ako koristiš sapun u kamenu, trljaj spužvicu po sapunu pod laganim mlazom vode dok god sva nečistoća ne izađe iz nje.

3. korak: Kada prestane teći prljava voda iz spužvice, zadnji je korak da svu sapunicu dobro ispereš. Pod mlazom tople vode stišći spužvicu dok ne potekne čista voda bez prljavštine i sapunice.

I imaj na umu, sapun može biti malo prejak za spužvicu pa ako često pereš beauty blender na ovaj način, vrlo brzo će ti se uništiti.

2. Čišćenje beauty blendera baby gelom za pranje

via GIPHY


Ako si perfekcionist i zasmeta ti i kada se nekoliko mrljica pojavi na beauty blenderu, ovo je još jedan način na koji ga možeš očistiti i to jako dobro. Ovaj način sastoji se od 2 koraka i nema brige da će ti spužvica ostati prljava.

Ovo su koraci koje trebaš pratiti:

1. korak: Prvo trebaš namočiti beauty blender u zdjelu gdje si ranije ulila tople vode i stavila baby gela za pranje. Pusti ga nekoliko minuta da se moči.

2.  korak: Ako ti je beauty blender jako prljav, istrljaj ga još dodatno i sapunom, a ako nije nakon što odstoji nekoliko minuta, dobro ga izmasiraj i istrljaj.

3. korak: Kada sva prljavština izađe, pod mlazom čiste vode dobro isperi spužvicu, istisni svu vodu i stavi sa strane da se osuši.

3. Čišćenje beauty blendera u mikrovalnoj


Ako ti se ne da koristiti nijedan od ovih načina, postoji još jedan, koji možda zvuči malo neobičan. Najbitnije je da imaš kod kuće mikrovalnu. Ovo je alternativa tome da beauty blender staviš u vešmašinu (što nije pametno). Ali prije nego što staviš prljavi beauty blender u mikrovalnu i uključiš je, trebaš još nešto napraviti. Slijedi ove korake kako bi dubinski očistila beauty blender:

1. korak: U zdjelicu dodaj vode i stavi malo šampona za bebe, dobro promiješaj.

2. korak: Spužvicu za blendanje natopi dobro ovom mješavinom, a zatim je i stavi u zdjelicu bez da istisneš vodu iz nje.

3. korak: Stavi zdjelicu u mikrovalnu na otprilike minutu. Kada vrijeme istekne, pričekaj još 30ak sekundi samo da se mrvicu prohladi prije nego izvadiš iz mikrovalne. Voda će biti prljava od svega što je izašlo iz spužvice, a ona će izgledati kao nova.

4. korak: Kao i za svaki drugi način, tako je i zadnji korak ovog da spužvicu ispereš pod mlazom čiste vode dok sva sapunica ne izađe iz nje i staviš je sa strane da se osuši.

Foto: YouTube printscreen/ YouTube/ Giphy

M.T.

LOL Internet se sprda sa spužvicom poznatog beauty brenda koja podsjeća na penis

Oduševit će vas: beauty vlogerica pokazala neobičnu spužvicu za šminku

Tips&Tricks: koristiš li pravilno svoj beauty blender?

Pogledajte još:

Čišćenje šminkanje make up beauty blender

Još vijesti