Cura s full make upom

Sigurno ima osoba kojima se ne sviđa njihov oblik lica. No, ako ti se baš i ne sviđa, onda moraš znati kako našminkati lice, a da svoj oblik ne naglašavaš dodatno, pogotovo ako nisi zadovoljna s njime.

Ovisno o obliku lica kojeg imaš, prema njemu trebaš prilagoditi i svoju šminku. Ako si zadovoljna sa svojim oblikom lica i ne želiš to mijenjati, onda naravno ne moraš, ali ako ipak želiš znati kako se šminkati ovisno o njemu onda provjeri ove savjete. Kod oblika lica je najvažnija podloga, odnosno praškasti proizvodi poput rumenila, bronzera i highlightera kojima hoćeš ili nećeš naglasiti određene crte na licu, ovisno o obliku kojeg imaš.

Ovalni oblik

 

 

Lice ovalnog oblika je odlično za napraviti dobru konturu. Zato ako imaš ovaj oblik lica konturu ne smiješ preskočiti od sljepoočnice pa sve do sredine lica. Osim toga, izvrsno ti odgovara i malo rumenila.

Duguljasti oblik

 

 

Kod duguljastog oblika treba umanjiti njegovu visinu, a naglasiti širinu lica. To možeš napraviti uz pomoć rumenila koje nanosiš od sredine obraza prema uhu kako bi naglasila širinu. Kada je bronzer u pitanju, bitno je da ga naneseš na gornji dio čela kao i na donji dio čeljusti te ga blendaš prema unutarnjem dijelu lica, a ne prema van. Bitno pravilo je da ne naglašavaš bradu bronzerom jer ćeš tako samo naglasiti visinu svojeg lica.

Srcoliki oblik

 

 

Srcoliki oblik sam govori kako izgleda – u obliku srca. Osobe koje imaju ovaj oblik imaju lijepo istaknute jagodice pa bi ih bilo dobro naglasiti dodatno nekim svjetlucavim highlighterom. Osim na tom mjestu, možeš ga staviti i ispod obrva da dodatno naglasiš oči i make up na očima. Upravo zbog predobrih jagodica, na tom mjestu nanosiš i rumenilo i to svega jedan do dva prsta dalje od nosa pa ga blendaš prema uhu.

Okrugli oblik

 

 

Okruglom obliku treba malo oštrine. Tu oštrinu možeš dobiti bronzerom, odnosno konturom i to na cijelom vanjskom dijelu lica i ispod jagodica. Znači nanosiš ga po cijelom licu, od čela, rubova čeljusti i obraza gdje ćeš dodatno izdužiti svoje lice.

Četvrtasti oblik

 

 

Četvrtasti oblik lica naglašava vanjske crte tako da njih ne moraš dodatno naglašavati. Zato moraš naglasiti one crte lica koje nisu u tolikom fokusu. Tu su u pitanju obrazi, gdje nanosiš rumenilo da ih dodatno izraziš. Osim njega, može ti pomoći i highlighter kojeg stavljaš u obliku svoja 'C'. To slovo 'C' mora biti početi od najviše točke obraza pa sve do pozicije iznad obrva. Pripazi samo da ga ne staviš previše, dovoljno je da se vidi malo sjaja koji ti to naglašava.

Maybelline Tatto Brow i Catrice serum primer Skrati si vrijeme šminkanja – s ovih 9 proizvoda ćeš se našminkati brže nego inače

Sirenske oči 'Sirenske oči' su nova metoda šminkanja: Uz njih ćeš imati zavodljiv pogled

šminkanje make up Oblik lica kontura način šminkanja

Još vijesti