Pranje četkica za šminkanje

Pranje četkica za šminkanje nekim curama nije svakodnevna rutina. Niti ne mora biti svakodnevna, ali bi ih bilo dobro oprati barem jednom tjedno, ako se koriste svaki dan.

Iako pranje četkica za šminkanje nekima zna biti prava muka, to je obaveza koja se mora raditi ako si ne želiš uništiti lice zbog nečistoća koje se skupe u dlačicama na kistovima. Skoro svaka cura ima svoj način pranja, od onih koje ih potapaju u vodi da odstoje pa sve do načina gdje cure trljaju samo dlake kako ne bi oštetile dršku četkica. No, ova djevojka je otkrila još jedan način kako ona pere svoje četkice te je napomenula kako joj je on upravo i najbolji. Snimila je video u kojem pokazuje da sve četkice stavi u jednu jastučnicu koju dobru zaveže.

 

@one.health They come out fluffy and spotless I will not be doing it any other way! #makeuphacks #makeupbrushescleaning ♬ what once was. - <3

 

Zatim tu istu jastučnicu stavi u perilicu rublja s ostatkom odjeće, deterdžentom i naglasila je da stavi na manju temperaturu kako se četkice ne bi oštetile prilikom okretanja bubnja u perilici rublja. Iako su mnoge djevojke bile oduševljene ovom metodom u komentarima, ima onih koji su pomalo i kritizirali ovaj način pranja. S jedne strane su možda i u pravu jer je moguće da se četkice u perilici rublja s vremenom oštete.

Prljave četkice Djevojka pokazala maminu četkicu za puder koja nikada nije oprana, a koristi ju više od 4 godine

Zbog iznimno tople vode u perilici, moguće je da će ljepilo, kojim se dlake drže za dršku, s vremenom popustiti, a samim tim će se i odvojiti. Osim toga, većina drški na četkicama je napravljena od drva, a drvo nije pogodno za vodu jer s vremenom može popucati. Iako je dobar način, jer se četkice zaista dobro operu pa na njima nema ostatka šminke, nije najpoželjnije ako ne želiš svakih nekoliko tjedana kupovati nove.

Cura s full make upom Ovalno, kockasto ili okruglo lice: Kako se trebaš šminkati s obzirom na to koji oblik imaš?

Mikayla Nogueira Način šminkanja s kojim ćeš najučinkovitije prekriti akne i prištiće na lice – neće se ni malo vidjeti

četkice šminkanje četkice za šminkanje pranje četkica čistoća make up

Još vijesti