društvene mreže

Uvijek nam se nekako mobilni podaci misteriozno istope. Nismo sigurni gdje ni kako. Neke aplikacije uzimaju puno više interneta nego što zapravo misliš. Ovo su one koje su najgore, koje će te ostaviti na 0 megabajta samo tako.

Sigurno i ti imaš hrpu aplikacija na mobitelu, ali koristiš najčešće samo njih par. Uvijek nam prst poleti prema Instagramu ili Messengeru, već nekako automatski kada uzmemo mobitel u ruke. Kada smo doma i spojeni smo na Wi-Fi, sasvim nam je svejedno koliko će nam koja aplikacija uzeti interneta, ali kada smo negdje gdje se ne možemo spojiti i koristimo svoj mobilni Internet kojeg baš i nemamo puno, onda je situacija malo drugačija. Zato nije loše znati koje su to aplikacije koje će ti potrošiti najviše interneta. Na neke sigurno već i sumnjaš. Buymobiles.net su napravili malo istraživanje, kako piše Metro. Svi najviše koristimo društvene mreže, a dvije koje će ti doslovno progutati Internet su TikTok i Instagram.

Za 53 minute skrolanja po TikToku, ostat ćeš bez nekih 750 megabajta, što zvuči puno ako mjesečno imaš svega par giga. Instagram je odmah iza TikToka po potrošnji i situacija nije puno bolja. S druge strane, ako koristiš redovito Snapchat, nema straha, pola sata snapanja će ti uzeti samo nekih 80 megabajta. Isto je i s Facebookom, koji također neće pojesti puno interneta.

Napomenuli su i da oni koji budu na YouTubeu na mobitelu, u samo 11 minuta, mogu potrošiti oko 500 megabajta. Zato ne pretjeruj s videima ako si na budžetu i nema Wi-Fi-ja. Gledanje Netflixa je također smrt za tvoje megabajte, u 80 minuta samo tako ostaneš bez 4 gige!

Jedno što ti pak neće uzeti puno interneta su aplikacije za slušanje glazbe poput Spotifyja ili Deezera. Na njima si bez problema i bez brige.

Pogledajte još:

Koja je najpopularnija internetska stranica u 2021. godini? Nije u pitanju ni Instagram, ni Facebook

Kako vidjeti i znati tko te otpratio na Instagramu? Ovo su tri najbolje aplikacije za to

Koliko se dugo trebaš dopisivati s nekim koga si upoznala na internetu prije nego pristaneš na nalaženje?

aplikacije potrošnja interneta Mobilni internet troše najviše interneta

Još vijesti