Slika nije pronađena

Više od 1.500 maturanata u osam gradova diljem Hrvatske – u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Slavonskom Brodu – pristupilo je probnoj maturi Učilišta Algebra kako bi provjerili svoje znanje prije ispita na pravoj državnoj maturi.

Prvi put u Hrvatskoj polagali su se probni ispiti za maturu iz matematike, engleskoga i hrvatskoga jezika u ovom obujmu i uz ovaj broj kandidata. Visoko učilište Algebra istovremeno je ponudilo direktan upis na studij računarstva i stipendiju u visini od gotovo 100.000 kuna za sve maturante koji na pravoj državnoj maturi ostvare više od 900 bodova!

Učenici će svoje rezultate primiti poštom sljedećih dana, što će im još uvijek ostaviti dovoljno vremena da izbruse svoja znanja iz predmeta čijim rezultatima s probnih ispita nisu zadovoljni.

Najviše je maturanata došlo na probnu maturu u Zagrebu – njih gotovo 700 – dok su i u ostalim gradovima gdje se “polagala” ova probna matura skupilo i po više stotina zainteresiranih. Probna se matura pisala prema pravilima i uvjetima državne mature kako bi se maturanti što bolje pripremili za iskustvo koje ih očekuje kroz koji tjedan.

Ne budu li oni koji pristupe ispitu zadovoljni svojim rezultatima, još uvijek neće biti posve prekasno za pripreme za državnu maturu u zadnji čas: tijekom travnja i svibnja iz Algebre su najavili ciljane jednodnevne i dvodnevne radionice imena „Spas u zadnji čas“, na kojima će učenici moći “dotjerati” svoje znanje iz pojedinih cjelina unutar predmeta i dopuniti dijelove za koje je probna matura pokazala da im nedostaju.L.B./izvor:
Glas Slavonije
foto: sxc.hu

probna matura maturanti Hrvatska

Još vijesti