Slika nije pronađena

Opcija nikada dovoljno! Svi koji ove i sljedećih godina budu upisivali fakultet, imat će veću šansu upasti na jedan popularan studij jer se otvara na još jednom sveučilištu u Hrvatskoj.

Uvijek je dobra vijest kada se najavi da se otvara novi studij u Hrvatskoj. Bilo da se radi o potpuno novom studiji i još jednoj opciji za maturante ili studiju koji već postoji, ali sada će biti moguće upisati ga na još nekom sveučilištu, što znači i veća šansa da ga upišeš. Upravo je najavljeno da će se to dogoditi sa studijem farmacije. Otvara se na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Studij će trajati 5 godina, a njegovim završetkom studenti će sakupiti svih 300 ECTS bodova i akademski naziv magistra farmacije.

Nažalost, ono što možda nije toliko dobra vijest je da će studij primati svega 30 redovitih studenata. Postoji šansa da će ga se moći upisati već ove godine, ali to dakako ovisi o tome koliko će trajati cijela pravna procedura uvođenja studija. Svi koji žele upisati farmaciju, a izgledi da upadnu u Zagrebu na Farmaceutsko-biokemijski fakultet ne čine im se baš dobri, neka imaju i ovu opciju na oku. Tko zna, možda procedura prođe bez problema i Sveučilište u Rijeci primi nove studente na ovaj studij već na jesen.

Pogledajte još:

Top lista najpoželjnijih studija među maturantima ove godine: Prvi prima 80, a želi ga upisati 1000 učenika

Razmišljaš o studiju u inozemstvu? Ako se prepoznaješ u ovim znakovima, bježi van iz Hrvatske

[HOROSKOP] Koji fakultet trebaš upisati s obzirom na svoj znak zodijaka?

Hrvatska Fakultet studiranje maturanti farmacija novi studij

Još vijesti