Slika nije pronađena

Oni maturanti koji su se odlučili polagati osnovnu razinu ispita iz matematike, zasigurno se pripremaju pomoću interaktivnih ispita na službenim stranicama Nacionalnog centara za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Nakon što riješite ispit, program NCVVO-a provjerava unesene odgovore i prikazuje rješenja. No, prilikom prikaza rješenja otkrivamo da su rješenja koje program NCVVO-a prikazuje POTPUNO POGREŠNA, objavljuju na portalu Sloboda.


Da bi stvar bila još gora, jedan zadatak je čak i pogrešno postavljen. Naime, u zadatku s pravokutnim trokutom daju se veličine stranica pravokutnog trokuta koje nisu uopće moguće za jedan pravokutni trokut.


U današnja vremena nisu svi maturanti u financijskoj mogućnosti platiti instruktore koji će im ukazati na ove pogreške, već maturanti polažu mnogo povjerenja u sustav obrazovanja i pripremne ispite koje taj sustav nudi. Također, pošto se ove pogreške nalaze u ispitima za osnovnu razinu ispita, radi se o maturantima koji i ne moraju biti veliki stručnjaci za matematiku kako bi sa 100% sigurnosti zaključili da su “stručnjaci” iz NCVVO-a pogrešno zadali zadatke i još dali kriva rješenja, pitaju se na portalu Sloboda.

Više možete pročitati i pogledati ovdje.

L.B./ izvor, foto: Sloboda.com

Državna Matura interaktivni ispiti Pripreme NCVVO

Još vijesti