Slika nije pronađena

Britanski psiholog i pisac, Kevin Dutton, koji je specijalizirao izučavanje psihopatije, u svojoj je knjizi 'Mudrost psihopata: što nas sveci, špijuni i serijski ubojice mogu naučiti o uspjehu' sastavio popis poslova koji privlače najviše psihopata, piše Business Insider.


Oni su iznadprosječno inteligentni, 'daltonisti za ljudske osjećaje i društvene moralne vrijednosti' i istovremeno jako privlačni zbog svoje iznimno visoke razine samopouzdanja. Zbog toga su često na vodećim pozicijama u tvrtkama, a manje biraju zanimanja u kojima je potrebna empatija.TOP 10 zanimanja među kojima ima najviše psihopata su:


1. Direktor tvrtke – oni su otporni na kaos i stres, uvijek 'hladne glave'. Uživaju u patnji svojih kolega i ponekad namjerno stvaraju rasulo, samo da bi uživali...


via GIPHY


2. Odvjetnik – hladnoća u pristupu, visoka razina samopouzdanja i šarm su ono što dobro dođe u sudnici, a i moralni standardi odvjetnicima trebaju biti nešto niži.


3. TV i radijski voditelj – oni su često narcisoidni i uvijek ostaju mirni pod pritiskom, s mikrofonom u svakoj situaciji. Izazivaju javnu pozornost, a svi znamo da to vole psihopati.


4. Prodajni predstavnik, trgovački putnik i slično – ljudi koji nešto prodaju za proviziju i to rade samostalno obično su skloni samopromociji, krađi tuđih kontakata, ne vole raditi u timu i uvijek žele još više love. Idealno za psihopate...


5. Kirurg – oni moraju biti imuni na stres i donositi brze odluke svakog dana pa je psihopatima i ovo zanimanje privlačno (iako pomažu drugim ljudima!).


6. Novinar – okej, i mi smo na listi. Zašto? Jer novinari moraju biti fokusirani, nemilosrdni, aktivni i šarmantni da bi došli do informacije.


via GIPHY

7. Policajac – psihopati se odlučuju na ovu karijeru zbog toga što je to opasan i intenzivan posao za koji treba 'hladna glava'.


8. Klerik (zanimanje povezano s religijom) – oni imaju sredstva kojima mogu iskorištavaju druge i dozvolu da to rade 'u ime boga'.


via GIPHY

9. Glavni kuhar – psihopati se odlično snalaze u hektičnim situacijama, pa tako i u kuhinji. Plus, imaju pristup otvorenom plamenu i noževima – što im još treba?


10. Državni činovnik i službenik – psihopati su jako dobri u kriznim situacijama i nemaju osjećaj za druge, kao ni moralni kod, dok su istovremeno inteligentni i logični. Idealni su kandidat za posao šalteruše i sve one poslove koji bi se mogli obaviti u dvije minute, ali zbog sporosti sustava za njih trošimo dane.


Slobodno ove informacije podijelite sa svojim roditeljima, proučite malo tko se čime bavi oko vas... I naravno, pripazite prilikom odabira svoje profesije kako ne biste čitav život bili okruženi psihopatima. Mi, navodno, jesmo.

Foto: Profimedia/Pixabay/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

OMG Ljubitelji crne kave su ustvari psihopati?!


Obožavaš ove dvije pjesme i znaš im sve riječi? Možda si psihopat?!


WOW Riješi jednostavnu zagonetku i saznaj odmah – krije li se psihopat u tebi?

posao zanimanje psihopati

Još vijesti