Slika nije pronađena

Ovisno o redoslijedu kojim ste rođeni, imate određene sklonosti, relativno zadani karakter i birate zanimanje kojim ćete se baviti u životu. Tako su srednja djeca često ta koja su borbenija jer su se uvijek morala 'boriti' za pažnju roditelja. Postoje nebrojena istraživanja koja se baš bave sličnim tvrdnjama, no za dan braće i sestara, Disney je objavio novo istraživanje, u čast najpoznatijim sestrama, Elsi i Ani, koje pokazuje kako to utječe čak i na naš odabir posla.

Istraživanje je vodila psihologinja Emma Kenny i pronašla je neosporive dokaze koji ukazuju na to da poredak našeg rođenja uvelike utječe na naš budući životni put, do te mjere da nam može odrediti i posao kojim ćemo se baviti.

U istraživanju je sudjelovalo preko 500 nasumično odabranih sudionika iz 11 karijerno različitih područja, sve s ciljem da se na kraju ustvrdi nekakav uzorak. I to se na kraju i dogodilo.

via GIPHY


Jedno od najočitijih i jasnijih zaključaka je bio taj da su srednja djeca imaju čak trideset posto više predispozicije za postati direktorima, upravo zbog već navedene karakteristike 'borbenosti', nego što imaju njihova starija braća i sestre. Primjera radi, Mark Zuckerberg, Lord Alan Sugar i Bill Gates su svi srednja djeca.

Također, ista studija pokazuje da srednja djeca imaju 41 posto veće šanse da postanu osvajači olimpijskih medalja. Tko zna, možda se jednog dana baš u tvojoj sobi bude skrivala olimpijska medalja!

via GIPHY


Starija djeca će vjerojatnije postati znanstvenici, inženjeri ili  - astronauti! Dok ne postaje bilo tko astronaut, zanimljiva je činjenica da su i Neil Armstrong i Buzz Aldrin bili najstarija djeca. Još neka poznata imena bi bila Stephen Hawking i Tim Berners Lee. Najstarija djeca se svakako nalaze u fancy društvu, no to ih ne čini ništa boljima od srednjih ili najmlađih!

Do sad smo imali biznis i znanost, a sada je došlo vrijeme i za umjetnost. Ova je grana sačuvana za najmlađe, obzirom da je istraživanje pokazalo da su velike šanse da će se baviti upravo klasičnom glazbom, čak imaju pedeset posto šansi više od svojih braće i sestara! Johann Sebastian Bach i  Mozart su neki od najvećih glazbenika koji su ikada živjeli, a oni su bili upravo najmlađa djeca!

via GIPHY


Ova je studija također pokazala da su jedinci također ti s umjetničkom crtom - oni će najvjerojatnije postati slikari, baš zbog njihove osobnosti!

Slažeš li se sa zaključcima ovog istraživanja?

Foto:Giphy/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

Ovo kuže mlađa braća i sestre – što kad te profesori uspoređuju sa starijim bratom ili sestrom

Znanost je dokazala: mlađa braća su sklonija problemima, a starija su pametnija

Braća i sestre 14 godina nisu izašli iz stana!

posao Braća zanimanja sestre zanimanje poredak rođenja