Slika nije pronađena

Kakve su navike učenja učenika osmog razreda? Pišu li (ili prepisuju) i kada domaće zadaće, lektire? Smatraju li da je za upis na fakultet u RH važna sposobnost učenja ili neke drugi čimbenici? Cool pitanja, a sad su stigli i odgovori.

Serija 'O učenju 2015./2016.' prikazuje rezultate istraživačkog projekta kojeg su u razdoblju od studenog 2015. do veljače 2016. proveli Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i Županijska stručna vijeća stručnih suradnika pedagoga osnovnih škola Zagrebačke županije, Međimurske županije, Krapinsko-zagorske županije i Varaždinske županije.

U istraživanju su sudjelovale sve javne osnovne škole iz navedene četiri hrvatske županije te su u istraživanju sudjelovali svi učenici četvrtih i osmih razreda. U istraživanju je sudjelovalo 6409 učenika 4. i 6411 učenika 8. razreda osnovne škole.

Ovo su rezultati:

1. Učim samo prije testa i usmenog ispitivanja
2. Domaće zadaće, lektiru i sl. pišem u zadnji čas
3. Prepisujem domaće zadaće
4. Drugi učenici mi šapću kad ne znam odgovor5. Za upis na fakultet u Hrvatskoj važnije su druge stvari (snalažljivost, osobne veze, roditelji...) od sposobnosti učenjaI, kako vam se čine rezultati?


Foto: Shutterstock/ Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

I.I.

Pročitajte još:

Konačno: Ispričnice od sada mogu napisati i roditelji

Još dodatnih testova: Tijekom školovanja polagat će se tri državna ispita

Što bi trebala već sada raditi ako želiš upasti na željeni fakultet?

Hrvatska Škola Učenici županije učenje prepisivanje