Slika nije pronađena

Sada počinje teći 48-satni rok za prigovor na ocjenu ispita koji možete podnijeti ako smatrate da je bilo nepravilnosti, odnosno ako mislite da ste negdje zakinuti.


via GIPHY


Ako ste srednju školu završili ove godine, prigovor podnosite ispitnom povjerenstvu u školi. Svi oni ostali (iz drugih zemalja i oni koji su završili školu prije), podnose prijave izravno NCVVO-u pisanim putem. Krajnji rok za podnošenje prigovora je 13. srpnja u 12 sati. 

Objavljene su i privremene rang-liste s kojih su obrisani svi kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidi svoj plasman samo na programu na kojem bi ostvario pravo upisa i na onim studijima koji se nalaze na višim pozicijama od studija na koji je ostvario pravo upisa. Ipak, moguće je upisati samo jedan studijski program.

Objava konačnih rezultata slijedi 16. srpnja u 12 sati. Tada će biti objavljene i konačne rang-liste za upis na studijske programe u ljetnom upisnom roku.

Do istog datuma, ali do 15:59 sati bit će moguće prijavljivati studijske programe. Do tada, sugeriraju iz Središnjeg prijavnog ureda, morate obrisati one studijske programe za koje znate da ih nećete upisati. Drugim riječima, sve one koje ste ostavili na listi prioriteta morate biti spremni upisati.Foto: Facebook/Giphy/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

DRŽAVNA MATURA Za skoro 36.000 učenika počinje period od 34 dana preznojavanja i muke

Uskoro na državnu maturu izlazi preko 35 tisuća kandidata – saznajte iz kojih škola dolaze i što pišu!

Poticaj za maturante – najboljeg na državnoj maturi čeka nagrada od preko 33.000 kuna

rezultati rok prigovor anketa Državna Matura