Slika nije pronađena

Prema objavljenom kalendaru, nastava će početi 3. rujna 2018. i trajati do 14. lipnja 2019. godine. Prvo polugodište će završiti 21. prosinca 2018., a drugo početi 14. siječnja i trajati točno pet mjeseci – do 14. lipnja 2019. godine. Maturanti će se škole riješiti nešto ranije, 22. svibnja.


Tako izgleda nacrt Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2018./2019. koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja pustilo u raspravu do 10. svibnja.


Prema sadašnjem rasporedu, zimski praznici će trajati četiri dana dulje nego što su trajali u tekućoj školskoj godini – ukupno 23 dana! Proljetni praznici ostat će jednako dugi 11 radnih dana, s time da će početi tek u drugoj polovici travnja zbog prakse vezanja proljetnih praznika uz blagdan Uskrsa.

Izuzetak od ovog rasporeda mogu biti škole koje provode eksperimentalni program 'Škola za život', ali tek nakon što njihov zahtjev odobri Ministarstvo. Podsjetimo, u program ulaze 72 škole u kojima je planirana fleksibilnija organizacija nastave, u skladu s preporukama kurikularne reforme.

No, valja napomenuti kako su korekcije rasporeda još uvijek moguće – jedan od prijedloga je da se osigura nekoliko dana odmora u prvom polugodištu, budući da je prema ovom nacrtu predviđeno 15 tjedana nastave bez odmora. A ako se to dogodi, kompenzirat će se skraćivanjem zimskog odmora, piše Jutarnji list.

Foto: Učenici.com/Shutterstock

M.Z.


Provjeri još...

Stižu velike promjene u hrvatske škole: Torbe će biti 70 posto lakše, ali to je tek početak!

Ove dane nema škole – donosimo raspored praznika u ovoj školskoj godini

Važni datumi za buduće maturante – objavljen kalendar polaganja ispita državne mature za sljedeću godinu

praznici raspored vijest Školska godina školski kalendar

Još vijesti