Slika nije pronađena

Sa današnjeg sastanka na kojemu su predstavljene smjernice za izradu Mreže školskih ustanova i programa odgoja i obrazovanja stiže vijest da se mijenjaju dosadašnji termini školskih praznika, piše vgdanas.hr.

Naime, govoreći o školskim praznicima u nastavnoj 2019./2020. godini župan Stjepan Kožić rekao je da se Zagrebačka županija, zajedno s gradovima koji su na svome području osnivači škola, a u dogovoru i s Gradom Zagrebom te Krapinsko-zagorskom i Sisačko-moslavačkom županijom, odlučila za prijedlog Ministarstva prema kojemu će učenici školske praznike imati po novome rasporedu.

Tako će učenici praznike imati od 28. listopada do 3. studenoga odnosno jesenski odmor, od 23. prosinca do 6. siječnja što zapravo podrazumijeva prvi dio zimskog odmora, od 24. veljače do 1. ožujka što je drugi dio zimskog odmora, te od 9. travnja do 13. travnja što će predstavljati proljetni odmor.

via GIPHY


'Nema zatvaranja malih škola u malim sredinama. Obrazovanje za nas nije trošak, nego ulaganje',  predstavljajući Smjernice za izradu Mreže školskih ustanova i programa odgoja i obrazovanja rekao je danas gradonačelnicima i općinskim načelnicima te ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin, piše vgdanas.hr.

Pojasnio je da se nova Mreža donosi kako bi se svim učenicima omogućila jednaka dostupnost obrazovanja i jednake mogućnosti školovanja usporedivi sa EU standardima, kako bi se podigla razina opremljenosti odgojno-obrazovnih ustanova, okrupnile škole i školski programi te racionalno raspolagalo sredstvima državnoga proračuna.

via GIPHY


'Mrežu školskih ustanova Ministarstvu predlažu njihovi osnivači. Želimo da prije nego dođe do određenih prijedloga, s osnivačima (gradovima i županijama) razjasnimo sve nejasnoće i damo odgovore na sve detalje koji ih zanimaju. Zajedno s osnivačima želimo racionalizirati školske ustanove, ali to ne znači da će Ministarstvo nešto ukidati. Želimo, kroz razgovore, doći do razumnih prijedloga u interesu učenika i naposljetku do kvalitetne Mreže školskih ustanova u RH', rekao je Karin.

'Sve to s ciljem da bi izrada prijedloga Mreže školskih ustanova išla u smjeru kako ga mi vidimo', rekao je župan. I on je naglasio da Mreža treba osigurati jednaki pristup osnovnom i srednjem obrazovanju i u 'malim' i u 'velikim' sredinama, kako bi svi đaci imali jednake uvjete obrazovanja.

Foto: Freepik – katemangostar/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Srednja škola u Hrvatskoj postaje hit među maturantima zbog novog smjera koji je uvela!

WTF situacija u hrvatskom školstvu - učenici su markirali i otišli piti, a nastavnica im se sada mora ispričati

Zagrebačka srednja škola koja oduševljava! Skroz je moderna, ima čak i mini zoološki vrt

Zagreb praznici novo Školska godina

Još vijesti