Slika nije pronađena

Mnogi su ove godine krenuli u srednju školu, a za velik broj vas to je značilo odlazak u školu u drugi grad. To naravno znači novu školu, nove prijatelje, nove profesore, novo sve! I nećemo se lagati – za mnoge je ovo jedan od stresnijih perioda u životu.

To je nešto što svi prolaze, a mi smo ovdje da vam pokušamo olakšati ovaj period. Ovo su neki savjeti koji ti mogu pomoći ako je prvi dan škole bio fkt koma.

1. NORMALNO JE da misliš da su svi čudni – sjela si prvi dan u novi razred i apsolutno svi ti se čine čudni i mutavi. To je normalno jer si došla u novu sredinu gdje nikoga ne poznaš. Prvih tjedan dana ćete se svi gledati i proučavati, ali nakon par dana ekipa će se opustiti. Vjeruj nam da se svi osjećaju baš kao i ti i nitko ne želi napraviti prvi korak.

2. Probaj skužiti tko je sličan tebi – naravno da odmah skužiš onu egoističnu ekipu ili ekipu koja bi ti mogla ići na živce, ali probaj vidjeti tko bi bio najsličniji i sjedni kraj njega.

3. Budi ti ta koja razbija led – PRVIH PAR DANA JE SVIMA BED. Vjeruj nam, svi ste u sličnoj situaciji. Budi ti ta koja će prva prići nekome i upoznati se.


4. Nemoj zaboraviti da ti IMAŠ svoje prijatelje već – čak iako su u razredu fkt svi koma, sjeti se toga da ti već IMAŠ svoje frendove iz osnovne. Naravno da je lakše ako imaš ekipu u razredu, ali nemoj se osjećati usamljeno jer nikad nisi sama ako imaš jednog pravog prijatelja.

5. Prouči druge opcije – možeš li se premjestiti u drugi razred? Ili ipak promijeniti školu? Uvijek postoji način, samo moraš proučiti malo koje ti opcije ostaju ako si stvarno nesretna.


6. Koncentriraj se na druge stvari
– u srednjoj stvari će krenuti malo 'opasnije' nego u osnovnoj pa nije loše koncentrirati se na učenje. Ne kažemo da sad zabiješ nos u knjigu, ali ako kreneš lagano učiti nećeš gubiti vrijeme na bediranje. Baci oko na društvene aktivnosti koje nudi tvoja škola i povećaj si šanse da sretneš osobe koje vole isto što i ti. 


Naš savjet bi bio da PUSTIŠ VRIJEME DA PROĐE.  Ovo je jako stresan period i nisi jedina koja se osjeća ovako. Upravo zato – sprijateljit ćeš se s nekim tko se osjeća isto kao i ti.


Foto: Unsplash/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Sve prednosti i mane – kako izgleda život u učeničkom domu?

[GIVEAWAY] Back to school - snimi najbolji video i osvoji mobitel!

Uštedi vrijeme i živce ujutro – savjeti za brže spremanje za školu

Škola prijatelji Koma prvi dan

Još vijesti