Slika nije pronađena
Jao ej ta škola! Kako je moguće da vrijeme koje provedemo u njoj prolazi najsporije na svijetu, a čim nogom istupimo iz nje – vrijeme kao da krene trčati šprint. Šest sati koje provedemo u školi jednako je sto sati koje imaš kada si slobodna. To je jednadžba u koju bi se kladila.

I povrh svega - gnjave te...profesori, raska, frendovi, čak i teta iz kantine koja umjesto veće šnite kruha, baš tebi da manju. `Želim doma´, misao je koja ti prolazi glavom svaki put kada stupiš nogom u kabinet matematike.Da se razumijemo, ima škola i prednosti – vidiš frendove svaki dan, nešto i naučiš, na hodniku škicneš svoju simpu...ali ovo su većinom misli koje ti lutaju glavom dok u školi provodiš svoju mladost.

Vrijeme ne postoji

`Kad će više zvoniti?´, razmišljaš dok na mobu provjeravaš koliko je sati. Još 15 minuta, piše. Pogledaš za nekoliko minuta - još 14 minuta i 30 sekundi. Ahhhh, zašto vrijeme toliko sporo ideeee. Pogotovo kada profesorica ispituje - ups.Ja ovo niš´ ne kužim!
Profesor objašnjava gramatiku iz hrvatskog, no osjećaš se kao da sve to objašnjava na grčkom. Ništa ne razumiješ, odustala si od pisanja i već razmišljaš kako ćeš `užicati´ bilježnicu od BFF. Ona ionako ljepše piše...

Ako dobijem 5 iz aktivnosti, prosjek iz (umetni predmet) će mi se povećati za...
Kako je moguće da nakon što dobiješ 5, tvoj se prosjek poveća za 2 posto, a kada ti profesorica `pokloni´ jedinicu, tvoje nade za zaključno `odličan´ budu potopljene kao Titanik.
I da, zašto se 5 iz bilježnice ne računa kao 5 iz testa? Ocjena je ocjena...

Opet ću sve sama morati
Obožavaš svoju ekipu, ali svaki put kada dobijete neki projekt ili plakat ili prezentaciju za napraviti – ti budeš ona koja povuče mačka za rep. `Skupa ćemo, ništa ne brini´, govore sve tvoje frendice, no na kraju si ti ta koja odradi skoro cijeli posao.

Ova slika govori više od 1000 riječi. Da, da, osjećaj nakon prezentacije je baš poput `mamurluka´.Samo da prođe utorak (ili srijeda, ili četvrtak)

Svi imaju onaj jedan dan u tjednu, kada im je po rasporedu propisan totalni `masakr´. Blok sat matke, blok sat hrvatskog, tjelesni (što bi bilo super da od doma ne moraš tegliti tjelesni), blok sat - svega mogućeg. Plus, baš su za taj dan odlučili staviti lektiru, test, ispitivanje...ma samo nabroji. Hjojj, kad će taj petak.

Kad dođem doma jest ću...

Veliki odmor je vrijeme za klopu, no školska kantina ili pekara preko puta škole su ti pomalo dosadile. Dok jedeš slanac od 2.5 kn razmišljaš što ti je sve mama ostavila za ručak...mmmmm.Hoćeš li vidjeti simpu

Ti i tvoja BFF imate `vaše´ mjesto i svi to znaju, čak i tvoja simpa čije je mjesto preko puta vašeg. Što reći, imaš najbolji pogled na školi. Samo još da se on pojavi tamo pod odmorom i dan će odmah biti bolji.


Foto :Giffy/ Instagram

S.T.R.

S mobitelom ideš i na wc? Situacije u kojima bi trebala prestati tipkati

Imaju stila i vole biti u centru pažnje - stvari koje rade popularne cure

Sve ono što (ne)radiš sada, a zbog čega ćeš žaliti kasnije - pronalaziš li se?

Škola misli Hrvatski matematika sat simpatija

Još vijesti