Slika nije pronađena

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018., danas točno u podne počele su prijave u srednje škole na jesenskom roku. Osmašima je ostalo više od 6.000 slobodnih mjesta, a prve ogledne liste bit će objavljene već danas u 18 sati.

Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – 'Idemo u srednju!' te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak – piše na www.upisi.hr.

Prijave obrazovnih programa trajat će do 28. kolovoza 2017. u 12:00 sati, uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 22. kolovoza 2017. (vidljivi su na kartici Obrazovni programi/Programi s ranijim rokom prijave).


Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.

'Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju! - Učenici koji upisuju umjetničke programe.', piše na stranici Upisi.hr.


Foto: Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

KAOS ZBOG TERORISTIČKOG NAPADA Ministarstvo obrazovanja otkazuje maturalce u Barcelonu?

Bilo je i vrijeme – uvodi se informatika kao obavezan predmet u osnovne škole

[DRŽAVNA MATURA] Ove godine palo najviše maturanata, stiglo čak tri tisuće prigovora

Škola srednja škola Jesenski rok

Još vijesti