Slika nije pronađena

Biti u sredini usred svađe je grozna situacija i ako ne znaš kako se ponašati, možemo te razumjeti. No, budući da smo 'been there, done that', znamo što ti savjetovati.

Nemoj izabrati stranu – svađaju se njih dvije, ne ti s nijednom od njih. Saslušaj obje i ostani neutralna, a svoje mišljenje zadrži za sebe. Ako se i ti uključiš, postat će prekomplicirano raspetljati taj 'gordijski čvor'. Vrijeme će odraditi svoje, ti samo budi strpljiva.

via GIPHY


Nemoj komentirati postupke nijedne od njih i izbjegavaj tračanje – ako vidiš da vaše druženje ide u tom smjeru da jedna od njih ima potrebu olakšati dušu, neka to i učini, ali ti samo slušaj i ostani pozitivna. Tračanje zaustavi izjavom poput 'da, ali ima i ona svojih dobrih strana' ili 'sjećaš se kada smo...' i podsjeti ju na situacije u kojima se pokazala pravom frendicom.

via GIPHY


Budi faktor pomirenja – neka se istresu, a onda pronađi način da ih smiriš obje (odvojeno). Daj im priliku da ti obje iznesu svoju stranu priče mirnim tonom. Nemoj dozvoliti da nastane kokošinjac i učini raspravu konstruktivnom. Još jednom ponavljamo, nemoj izabrati stranu.


Ipak, ništa nemoj forsirati
– stvari će se vratiti u normalu kada one odluče da je svađa 'iza njih'. S vremenom će se opet ponašati kao nekada, kao da se ništa dogodilo nije. Do tada će proći tjedan, mjesec ili godina, ali vrijeme liječi sve. Ako ste fkt BFF, pronaći ćete načina da se ponovno udružite u 'dream team'.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Tips & tricks: Što kada se posvađaš s BFF?

Postani najbolja frendica na svijetu – stvari koje bi trebala napraviti za BFF

Ponekad je tako bolje – pet situacija u kojima smiješ lagati svojoj BFF

Svađa prijateljice situacija bff frendice

Još vijesti