Slika nije pronađena

Neće svaki dečko koji tebe osvoji, osvojiti i tvoje frendice. Sasvim je normalno da se frendice nekada ne slože s tvojim odabirom dečka, a stručnjaci za dejtanje otkrivaju što je u takvoj situaciji najbolje napraviti i kako se postaviti.

Nema bolje situacije nego kada se tvoje best frendice i tvoj novi dečko od početka slažu i nemaju ništa jedno protiv drugih. Ali to nije uvijek tako. Iako znaš da tvoje frendice imaju dobre namjere kada ne podržavaju vezu u kojoj se nalaziš, stavljaju te u neugodnu situaciju gdje se čini kao da stalno moraš birati između frendice i dečka. Biti u ovakvom sendviču je sve samo ne zabavno. Osim toga što ovako nešto nije ugodna situacija, briga frendica oko toga da dečko s kojim si nije dobar za tebe je nekada i opravdana. Kada ti se netko jako sviđa, teško je vidjeti neke sitnice koje će drugi zamijetiti, zato ne bi trebala ignorirati mišljenja frendica.

Koliko ćeš ozbiljno uzeti njihova upozorenja ovisi i o tome koliko ste bliske. Ako upozorenja dođu od strane osoba za koje znaš da ti uvijek čuvaju leđa, nije loše poslušati ih i provjeriti o čemu pričaju, ali ako se radi o nekome s kime se ni ne družiš previše, situacije je skroz drugačija.

Ako se nađeš u sendviču između dečka i frendica koje ga ne mogu smisliti, stručnjaci za veze otkrivaju da je najbolje postupiti ovako:


Poslušaj što ti prijateljice imaju za reći


via GIPHY


Prvi je korak da dođeš do korijena problema tako da popričaš s prijateljicama. Saznaj zašto se toliko protive tom dečku. Možda će imati neke dobre zaključke, možda neće, ali kako god bilo, poslušaj što ti imaju za reći. Nemoj se postaviti napadački prema njima ako se ne slažeš s argumentima koje iznose, pokušaj sama sebi objasniti da one to ne rade kako bi te povrijedile, već zato što im je stalo do tebe. Kada ti kažu sve što imaju, uzmi par dana i promisli o svemu što si čula, a pogotovo razmisli o tome kako si reagirala par minuta nakon što su ti sve rekle. To je bitno zato što je ta prva reakcija trenutak kada ti je intuicija najjača.

Budi zahvalna za njihovu iskrenost


via GIPHY


Ako si ikada bila u poziciji u kojoj su sada tvoje frendice, onda već dobro znaš da to što su ti odlučile reći što ih muči, nije bila jednostavna odluka. Reći nešto negativno frendici o dečku u kojeg je zaljubljena može završiti svakako, a najgori je scenarij taj da se zbog toga prestanete družiti. Zato stručnjaci savjetuju da daš do znanja svojim frendicama da ti mogu reći što god da ih muči i da to neće utjecati na vaše prijateljstvo. Nemoj se svađati s njima jer to će samo završiti loše po tebe, već im zahvali što su tako dobre prijateljice da uvijek paze da ne ostaneš povrijeđena. Daj im do znanja da ih čuješ i da znaš da ti žele dobro, ali i im smireno objasni i svoj pogled na situaciju.

I na kraju, vjeruj svojim instinktima


via GIPHY


Jednom kada u miru saslušaš što ti prijateljice imaju za reći, vrijeme je da razmisliš o svim stvarima koje su ti rekle i vidiš kako se osjećaš. Odluči što ćeš napraviti sa svime što su ti rekle, ali nemoj donositi nikakve nagle odluke. Uzeti par dana za razmisliti je skroz u redu, po mišljenju stručnjaka za dejtanje i veze. U konačnici, kakvu god odluku da doneseš, ti moraš biti zadovoljna s njom. Kada su prijatelji s kojima si jako bliska zabrinuti, trebaš ih poslušati otvorenog srca i uma. Ako ti instinkt kaže da ima nečega u tome što ti govore, istraži situaciju, ali ako uživaš u svojoj novoj vezi i osjećaš se voljeno i divno, to im i objasni najbolje što možeš.


Foto: Freepik – yanalya/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Kako znati da nekoga fakat volite? Ovih 10 znakova reći će vam radi li se o pravoj ljubavi ili ne

Bolje prije nego kasnije! Deset znakova da je vrijeme da jednostavno odustanete od svoje simpe

Jeste li u vezi ili niste? Ova 4 savjeta će vam pomoći u tome da definirate vaš odnos

veza u sredini dečko upozorenje prijateljice bff

Još vijesti