Slika nije pronađena

Što se više družiš s određenim curama, veća je vjerojatnost da će se vaše menge uskladiti... Bilo da se radi o curama s neke izvanškolske aktivnosti koju pohađaš, školskim kolegicama ili tvojoj BFF s kojom provodiš svaki slobodni trenutak.

Ideja ženske sinkronizacije je prvi put predstavljena 1971. godine u časopisu Nature, a rezultat je istraživanja utemeljenog na 135 američkih studentica koje su živjele u studentskom domu. Tada je primijećeno da je sinkronizacija menstrualnih ciklusa češća kod djevojaka koje su dijelile sobu ili bile bliske prijateljice.

via GIPHY


Odgovor zašto se to događa leži u – životinjskom carstvu! Zvuči čudno?

Posljednja istraživanja pokazuju da se sinkronizacija ciklusa ženki događa i među majmunima i lavicama kako bi izbjegle monopolizaciju dominantnog mužjaka! Naime, one su ciljano istovremeno seksualno privlačne mužjacima i tako zaštićene od pretjerane njihove navale.

Isto tako se i mi možemo zajedno štititi od dosadnih frajera kada krvarimo... To je doba kada muškarce u pravilu izbjegavamo i pribjegavamo hrani... Najbolje udvoje, sa svojom omiljenom frendicom koja ttly razumije kako se osjećamo u tom trenutku. Jer ako se tako štite i životinje, zašto ne bismo i mi?

via GIPHY


Foto: Giphy/Profimedia/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

Opet kasni? Osam razloga zbog kojih ti menga može biti neredovita (osim trudnoće)

Muče te PMS, menstrualni bolovi, neredoviti ciklus, upale? Ova biljka rješava sve 'ženske' probleme

[DIY] Sedam trikova uz pomoć kojih se zauvijek možeš riješiti dosadnih problema s menstruacijom

menga menstruacija bff frendice sinkronizacija ciklus

Još vijesti