Slika nije pronađena
Jesi li ona kći koja sve dijeli sa svojim starcima ili ona koja neke stvari ipak radije zadrži za kavu s frendicama? Ovo su stvari koje nijedan tinejdžer ni u ludilu neće reći svojim roditeljima.

Postoje neke stvari koje stvarno nijedan tinejdžer neće priznati svojim roditeljima, evo koje su to...

via GIPHY


1. 'Željela bi da se više zanimate za stvari koje mene zanimaju.'
Možda to nećeš reći svojim roditeljima, ali mi znamo da se s ovim itekako slažeš. Znamo da često misliš da te tvoji starci ne razumiju, ali to je stvarno točno – ne mogu nas razumijeti jer su oni jaaaako davno bili tinejdžeri. Možda nemaš uvijek dojam da te pokušavaju shvatiti, ali se trude. Daj im malo vremena i pokaži razumijevanje.

2. 'Često vam lažem.'
To baš i nije za neku pohvalu, ali tko od nas baš nikad ništa ne slaže? Taj ne postoji. Međutim, iako su i tvoji roditelji ponekad izrekli neku laž svojim roditeljima, svejedno misle da njihovo dijete (ovim putem ti) uvijek govori istinu. Razumljivo je da im to nikad nećeš priznati, barem dok opasnost zbog određene laži ne prođe. :P

via GIPHY


3. 'Nije uvijek loše kad ste strogi.'
Možda ne vjeruješ, ali tvoji roditelji stvarno ne uživaju kad ti brane izlaske, šalju te u sobu zbog loše ocjene ili viču na tebe kad ih se saslušaš ni po stoti put. Njima je to, ako možeš vjerovati, još gore iskustvo nego tebi. No, također znaš da njihova strogoća dobro dođe. Ali da im to priznaš? Ma, ne pada ti na pamet!

4. 'Budite tu da me pogurate kad poželim odustati.'
Možda ne bi vjerovala, ali roditelji misle da je njihovo nagovaranje zapravo loša stvar i da tinejdžere to totalno živcira. A to nije nimalo točno! Roditelji su tu da nas poguraju kad poželimo odustati od nečega, i to samo zato jer smo umorni, razočarani ili smo izgubili vjeru u sebe.

5. 'Gledam porniće.'
Hmmmm, možda to tvoji roditelji već znaju, ali ipak... Ovakvo nešto samo će najhrabriji podijeliti sa svojim starcima. :D

via GIPHY


6. 'Volim vas.'
Kad si posljednji put rekla svojoj mami ili tati da ih voliš? Naravno da ih voliš, ali tinejdžeri jednostavno ne govore roditeljima ovakve stvari. To se podrazumijeva jer baš svi mi volimo svoje roditelje, ali im to s vremena na vrijeme zaboravimo reći.

7. 'Ne volim kad se svađate.'
Roditelji su isto ljudi od krvi i mesa zbog čega je normalno da se s vremena na vrijeme posvađaju. Međutim, u tim situacijama oni ne obraćaju pažnju na to koliko to nama - njihovoj djeci stvarno smeta. Mrzimo slušati njihovu viku, ali teško da ćemo im to priznati.

via GIPHY


I na kraju, možemo zaključiti koliko stvari želiš reći svojim starcima, ali jednostavno ne znaš kako ili se možda ne usudiš. Savjetujemo ti da bi možda ipak mogla pokušati podijeliti s njima ono što te muči, odnos između vas sigurno će biti bolji.

Foto: Profimedia/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Kako 'ne' pretvoriti u 'da'? Osam načina kako od roditelja dobiti sve što želiš

OMG! Evo zašto je tinejdžerima teže u životu nego njihovim roditeljima

Razgovor s roditeljima o seksu: da ili ne?! Ovo su odgovori koji su te oduvijek zanimali

roditelji savjeti Obitelj

Još vijesti