Slika nije pronađena
Majčin dan uvijek je druga nedjelja u svibnju, a zna nam se dogoditi da ga zaboravimo. Mama nam kuha, oblači nas, tiješi nas, odgaja nas, voli nas... Sasvim je u redu da se mi potrudimo oko nje barem taj jedan dan u godini.

Ako si jedna od onih sretnica koje svoju mamu mogu zvati najboljom prijateljicom, znat ćeš i sama što ona najviše voli i kako ćete najbolje provesti 'njezin' dan – mi ćemo ti samo pomoći s nekoliko ideja. Za realizaciju tih ideja neće ti biti potrebno puno novaca što je još jedan plus!

1. Donesi/uberi joj cvijeće – sigurno znaš koje tvoja mama najviše voli, poigraj se malo s aranžiranjem, napiši joj slatku poruku na papirić sa strane i ostavi na pultu u kuhinji (odradi to kad nje nema, da ju iznenadiš).2. Odvedi ju na piknik – spakiraj mekanu dekicu, bežični zvučnik, mobitel i hranu. Možeš pripremiti voćnu salatu, muffine, sendviče ili samo iscijediti voćni sok kod kuće. Pronađi idealno mjesto na travi, pusti neku dobru glazbu i raskomotite se. Ponesi i opremu za badminton ili frizbi, zabava je zagarantirana!3. Od kupaonice napravi mini kozmetički studio
– pronađi recepte za izradu maski za lice (pripremi ih nekoliko), iščupaj joj obrve ili joj napravi neku cool manikuru.4. Izradi nekoliko dobrih zajedničkih fotografija i uokviri ih – svi imamo milijun fotki na kompjuteru, ali (pre)malo na zidu. Nekako za te stvari rijetko nađemo vremena, a volimo ih vidjeti u svojoj sobi. Kako mi, tako i mama. Daj ih razviti i kupi neki zgodan okvir – zajedničke fotografije podsjetit će vas na vrijeme koje ste provele zajedno.5. Zajedno planinarite – ako ti je mama sportski tip, time ćeš ju 'kupiti'. Ako nije, radi s njom nešto što inače ne radiš, a znaš da ona istinski voli raditi (u tih pola sata vremena tjedno, koliko ima slobodno, kad ne skače oko tebe).  Svježi zrak i priroda uvijek su dobar odabir, a dok hodate, možete razgovarati o svemu što tebe i nju muči. Saslušaj mamu, ona uči od tebe (skoro) jednako kao i ti od nje.Posveti svojoj mami 14. svibnja 2017. godine – i sjeti je se malo češće. Svaki dan je njezin dan jer je tvoja mama zauvijek.

Foto: Pixabay

M.Z.


Pročitaj više:

Majčin dan uz filmove

Malo truda i još manje novaca: idealni pokloni za Majčin dan

Ljubavni savjeti koje svaka mama kaže - je li u pravu?

mama 14. svibnja majčin dan volim

Još vijesti