Slika nije pronađena

Naravno da si jedva dočekala kraj školske godine i još više jedva čekaš odlazak na more, ali tek tu počinje kaos – kako preživjeti ljetovanje sa starcima. Možda ti idu na živce, možda niste na istoj valnoj duljini, a možda te nisu pustili da ideš solo s frendicom.

Ako si 'osuđena' na deset dana ljetovanja s roditeljima, ovo su savjeti koji ti mogu pomoći da preživiš i uživaš u odmoru.

1. Pitaj može li frendica s vama – moguće je da će to biti dodati financijski trošak, ali možda pristanu. Naravno da ćete biti pod njihovim nadzorom, ali barem će biti malo lakše sa zabaviti se kad imaš svoju bff uz sebe.

2. Nemoj se inatiti – ako ćeš se ljutiti na svaku sitnicu koju kažu upropastit ćeš odmor i sebi i njima. Jednostavno se pomiri s time da ideš s njima i izvuci najbolje od toga. Oni će se opustiti jer idu na odmor pa će manje prigovarati, a ti isto moraš odrasti i ne se ljutiti za svaku sitnicu.

3. Opskrbi se – skini dovoljno glazbe, filmova i knjiga pa ako baš zagusti uvijek na plaži možeš slušati muziku ili čitati nešto, a u sobi pogledati sve sezone serije ili neki cool film.


4. Opusti se
– na praznicima si. Sjeti se toga i uživaj u zasluženom odmoru. Do sad si učila i bila pod stresom, a sad je vrijeme za odmor i to je jedino bitno.

5. Poveži se s njima – možda ti idu na živce, ali sigurno možeš deset dana probati pronaći najbolje u svemu tome. Razgovaraj s mamom, otiđi u šetnju s tatom, druži se s bratom ili sestrom. Možda te baš iznenade.


6. Udruži se s bratom/sestrom
- nagovorite starce da vas puste da odete sami na cugu/sladoled navečer pa da niste baš cijelo vrijeme s njima. U dvoje je lakše.


BESPLATNO JE - UŽIVAJ
– činjenica je da ćeš jednog dana morati sama plaćati svoje ljetovanje i smještaj i hranu i sve. Dok si sa starcima sve ti je besplatno i uživaj u tome – vjeruj nam, jednog dana ćeš poželjeti da ti mama kuha i pere i plaća sladoled.

Foto: Pinterest

I.I.


Pročitajte još:

Zašto starci misle da smo čudni - 6 čudnih stvari koje rade svi tinejdžeri

Jedva čekaš da starci odu – čudne stvari koje svi rade kad su solo kod kuće

Najgora situacija - što napraviti kad te starci ne puste na spoj?

Ljeto More starci ?