Slika nije pronađena

Život bez prijatelja bio bi baš dosadan – s kim bi se glupirali, kreveljili, imali interne fore i kome bi povjeravali sve one ludosti i uvrnute stvari o kojima razmišljamo kada smo sami?

Iako se s mnogo ljudi družimo, izlazimo, dopisujemo i čujemo, postoje razlike između prijatelja i najboljeg prijatelja. Dok u društvu osoba s kojima se povremeno družimo uglavnom nastojimo biti pristojni, s frendicom koju poznajemo cijeli život nema glume; možemo biti baš onakvi kakvi jesmo.

Ako se i dalje pitaš o kojim se razlikama radi, saznaj odgovor:

*Prijateljica će ti ponuditi posljednji komad pizze, a najbolja prijateljica će ga pojesti bez pitanja

Iako zvuči čudno, kada bolje razmisliš, ima smisla. Kada si s nekim u površnom odnosu, vjerojatno ćeš iz pristojnosti ponuditi preostali komad pizze, ali kada si s prijateljicom i umireš od gladi, mjesta lažnoj pristojnosti nema. Uostalom ni ti njoj ne bi zamjerila da pojede posljednji komad pizze bez pitanja, zar ne?


*Prijateljica će ti reći kada izgledaš sjajno, a najbolja prijateljica će ti reći kada izgledaš grozno

Kada se središ za tulum, prijatelji će te zasuti komplimentima i osjećat ćeš se sjajno. Tvoja najbolja prijateljica učinit će isto, samo što će te ona upozoriti i kada ne izgledaš tako dobro. Budi spremna saznati pristaje li ti zaista ta haljina, je li tvoja nova frizura stvarno tako cool i čini li se i njoj da je tvoja simpa bacila oko na tebe.


*Prijateljica će te ponuditi pićem kada dođeš kod nje, a najbolja prijateljica će ti viknuti da i njoj doneseš jedno

Kada neprestano visiš kod svoje najbolje prijateljice, a njena mama ponaša se kao da si joj kćer, posve je logično da se sama snalaziš u njenoj kuhinji. To podrazumijeva kuhanje kave, točenje soka pa čak i slaganje sendviča, a slično je i kada ona dođe kod tebe. Ostali prijatelji će te ljubazno ponuditi onime što imaju u hladnjaku.


*Prijateljica će te nazvati s vremena na vrijeme da čuje kako si, a najbolja prijateljica zivkat će te 10 puta dnevno bez posebnog razloga

Neprestano se dopisujte, stalno visite zajedno, dijelite školsku klupu – zar je onda čudno što nemate tema za razgovor preko moba? Ipak, to vas neće spriječiti da se čujete; razlog može biti nova pjesma omiljenog benda, pomoći pri odabiru outfita ili gluposti koju ste upravo izvalili pred roditeljima. Neozbiljni razgovori i ozbiljna prijateljstva najbolji su par.


*Prijateljica će ti dati pametan savjet, a najbolja prijateljica dat će zabavniji savjet

Kada prekineš s dečkom, mnogi će te pokušati utješiti činjenicom da vrijeme liječi sve rane, da si ionako sto puta bolja od njega te da ćeš ga brzo zaboraviti. Najbolja prijateljica pojavit će se na tvom kućnom pragu s 2 litre sladoleda i novim filmom s Ryanom Goslingom. Nakon toga zajedno ćete u fotošopu izrezati bivšeg sa svih fotki te umjesto njega staviti Harryja Stylesa. Možda nije najpametnije, ali barem je zabavno.


*Prijatelji će dolaziti i odlaziti, ali najbolja prijateljica bit će zauvijek tu

Možda ćeš promijeniti kvart u kojem živiš, možda ćeš preseliti u drugu školu; u svakom slučaju promjene koje donosi odlazak u srednju ili na fakultet podrazumijevaju da se s nekim ljudima više nećemo viđati, ali ćemo sklopiti nova prijateljstva. Ipak, najbolja prijateljica bit će uvijek pored tebe; da te nasmijava, uveseljava, ali i gnjavi – bez brige, nećeš je se tako lako riješiti.


Foto:
I.N
.

Pročitajte još:

7 znakova da ne možeš vjerovati prijateljici

Gotovo je? Znakovi da BFF želi prekinuti prijateljstvo s tobom

8 laži koje trebamo govoriti svojoj najboljoj prijateljici

najbolja prijateljica

Još vijesti