Prijateljice

Cure su uvijek nekako više fokusirane na to da pronađu dečka i kada ga pronađu, zaborave na svoju najbolju prijateljicu i stave ju u drugi plan. Sve do prekida, onda opet prijateljica dobiva prvo mjesto. To baš nije u redu prema njoj, a i sebi radiš loše, jer frendica će sigurno tu ostati, a dečko…

Prije će se prekinuti veza nego prijateljstvo. Prijateljica će biti tu za tebe bez obzira na sve, pogotovo kada se radi o pravom prijateljstvu, a dečko je taj za kojeg je vjerojatnije da će se promijeniti. Iako nam se s godinama i odrastanjem mijenja i krug prijateljica, najbolja prijateljica ne. Ne nosi bez razloga titulu „najbolja“. S njom ćeš si uvijek ostati povezana, a čak i da vas život na kratko razdvoji, ako je prijateljstvo pravo, opet ćete se spojiti. Najbolja prijateljica je sto puta bolja od bilo kojeg dečka i to je odnos koji trebaš uvijek njegovati. Ako to već nisi primijetila, donosimo ti 10 razloga zašto ne bi trebala zanemariti svoju besti zbog dečka i zašto je ona bolja od njega.

1.Neće ti zamjeriti što si zaboravila na nju zbog simpatije
Čak i da ju staviš u drugi plan zbog dečka, neće se naljutiti i ako prekinete, bit će tu za tebe kao da se ništa nije dogodilo. Bit će ti rame za plakanje i osoba koja će te pokušati oraspoložiti nakon prekida. Možda joj neće biti drago što si ju zaboravila, ali ipak ti je BFF i neće se moći dugo ljutiti.

2.Za razliku od dečka, neće te prevariti i slomiti ti srce
Šanse da će ti najbolja prijateljica slomiti srce su male, gotovo i nepostojeće. Pogotovo ako je to prijateljica koju imaš već godinama. I njoj je iskreno stalo do tebe kao i tebi do nje i sigurno te neće ostaviti ili te povrijediti. Prave prijateljice to ne rade.

3.Možeš joj reći SVE
Dečku baš i ne možeš nekada reći SVE, ali njoj možeš. Što god da te muči i što god da se dogodilo, ona će biti tu, poslušati te i dati ti savjet. Znaš da i ono što joj kažeš ostaje samo između vas i svaka fotka koju joj pošalješ da neće otići nigdje dalje.

Prijateljice Srodna duša ne mora biti romantična: 9 znakova koji pokazuju da je tvoja srodna duša tvoja frendica

4.Možeš biti opuštenija s njom jer znam da ju ne moraš impresionirati
S dečkom
ćemo nekada biti pažljiviji i ukočeniji jer ćemo paziti na to kako se prezentiramo, pogotovo na početku veze. A nekada i kasnije. Svaka će nova situacija s dečkom biti više stresna nego da to isto radiš s BFF. S njom ima daleko manje stresa nego s dečkom.

5.Ona te zna bolje od ikoga, uključujući i dečka
Iako si s dečkom jako bliska, najbolja prijateljica će ti biti još bliža. Ona će znati stvari o tebi koje tvoj dečko ne zna. Možda se jednostavno znate duže, a možda njoj i možeš reći sve, a njemu baš i ne. U svakom slučaju, nitko te ne zna tako dobro kao ona jer ste prošle skupa sve moguće i nemoguće situacije.

6.Razumjet će stvari koje dečko ne može
Samim time što je cura, ima prednost ispred dečka jer može bolje razumjeti različite stvari nego on. Veće su šanse da ih je i ona prošla pa su joj bliže. Iako će te i dečko poslušati i pokušati ti pomoći, pomoć od BFF je u puno situacija ono što ti treba.

7.Vidjela te u najgorim izdanjima
Držala ti je kosu dok si povraćala, vidjela je tvoje najsramotnije fotografije, zaustavila te od slanja sramotnih poruka bivšem, vidjela te u situacijama kada si bila grozna osoba – i svaki je put bila i ostala tu za tebe. Ni najgora od najgorih izdanja ju nisi uplašila.

8.Razumijete se bez puno riječi
Češće ćeš se s BFF bolje razumjeti nego s dečkom. S njom je nekada dovoljan samo pogled ili jedna riječ da točno zna što želiš reći ili što treba napraviti.

9.Možeš s njom raditi zabavne stvari koje ne možeš s dečkom
S njom je zabavnije ići u shopping ili u izlazak. U puno se situacija s njom osjećamo opuštenije i imamo sličnije interese nego s dečkom. Iako će i on otići s tobom na sva ta mjesta, neće biti isto.

10.Roditelji će te prije pustiti negdje s njom nego s dečkom
Vole tvoju najbolju prijateljicu i vjeruju joj. Dečko im može biti okej i drag, ali neće mu vjerovati toliko koliko će vjerovati tvojoj BFF koja je tu već godinama. Kada negdje želiš ići, ali se bojiš da te neće pustiti, dovoljno je da kažeš da ide i tvoja prijateljica i odmah su veće šanse da će te pustiti.

Slika nije pronađena Prijateljice ste odmalena? Onda sigurno i ti znaš ovih 12 čudnih stvari o svojoj BFF

Prijateljica najbolja prijateljica bolja od dečka razlozi zabava činjenice dečko vs. najbolja prijateljica koga odabrati zašto odabrati prijateljicu

Još vijesti